Werken bij Cultura

Werken bij Cultura voelt als thuiskomen

Bij Cultura zijn we meer dan alleen een werkplek; we zijn een bruisende bron van cultuur waar je jezelf kunt verrijken. Cultura biedt een inspirerende omgeving en gepassioneerde collega’s. Ons verhaal begint met jou. Als medewerker draag je bij aan het inspireren, openstellen en verbinden van mensen, ideeën en passies. En dat elke dag weer opnieuw.

Voordelen van werken bij Cultura

 • Inspirerende werkomgeving: Werk in een inspirerende en creatieve werkomgeving, waar je wordt aangemoedigd om je passies en ideeën tot leven te brengen;
 • Kansen voor groei en ontwikkeling: Profiteer van trainingen, workshops en opleidingen om je vaardigheden en carrière verder te ontwikkelen;
 • Culturele verrijking: Ervaar de mogelijkheid om deel uit te maken van en bij te dragen aan de culturele wereld van de gemeente Ede;
 • Extra personeelsvoordelen: Korting op theatervoorstellingen, cursussen, workshops én een gratis abonnement op de bibliotheek.

Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien.

Openstaande vacatures

Over Cultura: wie zijn we en wat doen we

Cultura maakt, organiseert en faciliteert cultuur voor jong en oud. Bij Cultura ben je thuis. Hier geniet je van een prachtig cultureel aanbod, met ervaren performers en vakmensen op fijne en comfortabele plekken.

Kom beleven, leren, doen, ontmoeten en cultuur beoefenen. In de lessen, de bibliotheek, het theater, filmhuis en galerie.

 

Je kiest voor Cultura

Cultuur is voor iedereen, we kunnen echt niet zonder.

Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Daarom is Cultura er. Voor iedereen. Hier kun je beleven, leren en doen. Hier ben je thuis.

Cultuur geeft de beste energie om bij te dragen aan een mooiere wereld. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien. Dat is onze maatschappelijke opdracht. Doe je mee?

 

We zoeken een Accountmanager Sales & Events

Tijdelijk | 16 uur per week, van mei tot december

Ingang: zo snel mogelijk

Onze afdeling Sales & Events is ter vervanging van zwangerschapsverlof op zoek naar een talent op het gebied van sales, events en sponsoring. Wij zoeken iemand die in staat is om de afdeling klaar te maken voor de toekomst. Bijvoorbeeld door te kijken naar nieuwe manieren van samenwerking, sponsoring en het optimaliseren van de juiste klantpakketten. Ook zijn wij benieuwd naar een visie over het opvullen van de restcapaciteit en ideeën over andere plekken waar wij Cultuur kunnen aanbieden, beiden vanuit de behoefte van de klant.  

En zeker niet te vergeten… ben jij verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van deze events.

Spreekt bovenstaande jou aan? Dan leren we je graag kennen!

 

Wat ga je doen?

De Accountmanager Sales & Events brengt bestaande en nieuwe producten onder de aandacht bij relaties en nieuwe doelgroepen die voortvloeien uit de doelen van de organisatie. De accountmanager Sales & Events weet de behoeftes van klanten en stakeholders goed in kaart te brengen, denkt mee en vertaalt de wensen vervolgens naar (nieuwe) producten en/of diensten. Daarvoor heeft hij/zij/hen een pro-actieve en ondernemende houding, die ertoe bijdraagt dat het aanbod van Cultura actueel, innovatief en verrassend is. Hij/zij/hen is verantwoordelijk voor het gehele proces van Sales & Events: van het leggen van contact, informatieverstrekking, het opstellen van de offerte, het afstemmen van de planning, het verloop van de activiteit en de facturatie en nazorg achteraf. Tijdens dit proces werkt hij/zij hiervoor nauw samen collega’s van de afdeling Sales & Events, Horeca en Bedrijfsvoering.

 

Wat breng jij als Accountmanager Sales mee?

Je hebt een hart voor cultuur en de culturele sector en ervaring met sales, events en sponsoring.

Verder beschik jij over:

–        Een afgeronde vakinhoudelijke hbo-opleiding (bijv. commercie, evenementenorganisatie of vrijetijdsmanagement);

–        Relevante saleservaring in een professionele en commerciële organisatie, bij voorkeur B2B;

–        Kennis van en gevoel voor marketing en PR;

–        Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlandse taal;

–        Talent in het adviseren van klanten en begeleiden van projecten;

–        Organisatorisch sterk, stressbestendig en je bent graag met veel dingen tegelijk bezig;

–        Ondernemerschap, het zien van kansen en deze verzilveren;

–       Zelfstandige instelling en verantwoordelijkheidsgevoel;

–       Kwaliteitsbewuste houding;

–       Creatieve houding, flexibel en durf.

 

Wat bieden wij?

Een creatieve werkomgeving, met mensen die net als jij een hart hebben voor cultuur, leren en ontwikkeling.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. Denk aan een gratis bibliotheekpas, 20% korting op onze theatervoorstellingen en cursussen, een eindejaarsuitkering van 4%.

Inschaling voor de functie Specialist Uitvoering II zal zijn op basis van opleiding en ervaring in schaal 8, € 3.042,- tot € 3.863,- op fulltime basis.

 

Reageren op deze vacature:

Ben je enthousiast? Stuur jouw motivatiebrief (inclusief Curriculum Vitae) vóór 10 mei a.s. via onze website of per e-mail naar personeelszaken@cultura-ede.nl.

De eerste gesprekken gaan door op 16 mei vanaf 15 uur.

Over Cultura: wie  we zijn, wat we doen

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in de gemeente Ede. De naam is afgeleid van het begrip cultuur, wat het bestaansrecht aangeeft. Cultura is een multifunctionele organisatie en bestaat uit een theater, bibliotheek, kunstencentrum, filmhuis en een erfgoedcentrum.

Je kiest voor Cultura

Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien.

Doe je mee?

Medewerker Facilitair

(32-uur)

Als facilitair medewerker bij Cultura is geen dag hetzelfde. Niet alleen zorg je voor alle dagelijkse uitvoerende taken, ook ondersteun je bij de coördinatie van evenementen op facilitair vlak. Je zorgt voor algemene orde, netheid en veiligheid in ons gebouw en je bent flexibel, ook in werktijden, want in de avonden en weekenden ben je hard nodig. Je creëert op een efficiënte manier een gastvrije sfeer, zo zorg je voor een prettige omgeving voor collega’s en onze gasten.

Dit ben jij

Wat breng jij als Medewerker Facilitair mee? Jij bent praktisch ingesteld, kan snel schakelen, maakt een nieuwe omgeving vlot eigen en je past je gemakkelijk aan in veranderde situaties. Geen vraag is jou te gek, klantgerichtheid vind je belangrijk en je weet om te gaan met verschillende groepen mensen. Je toont initiatief en weet hierbij de juiste prioriteiten te stellen. Samenwerken doe je graag, je biedt hulp wanneer daar behoefte aan is en je betrekt anderen bij overleggen. Daarnaast beschik je over:

 

–         MBO werk- en denkniveau;

–         een zelfstandige instelling;

–         verantwoordelijkheidsgevoel;

–         goede communicatieve en sociale vaardigheden;

–         een klant- en resultaatgerichte instelling;

–         representatieve uitstraling;

–         affiniteit met cultuur en educatie.

 

Wat bieden wij?

Een creatieve werkomgeving, met mensen die net als jij een hart hebben voor cultuur, leren en ontwikkeling. Het betreft een aanstelling voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling voor de functie zal zijn op basis van opleiding en ervaring in schaal 5, € 2.102,- tot € 2.968,- op fulltime basis.

 

Reageren op deze vacature:

Ben je enthousiast? Stuur jouw motivatie (inclusief Curriculum Vitae) vóór 23 april a.s. via onze website of per e-mail naar personeelszaken@cultura-ede.nl.

Het overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Ben jij creatief en vind je het leuk om met kinderen te werken? Wij zoeken vrijwilligers voor onze knutselmiddag in Cultura Molenstraat.

Elke woensdagmiddag kunnen kinderen in de bibliotheek knutselen tussen 14.00 en 16.00 uur. We zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om dit te begeleiden. Als vrijwilliger ben je eens per twee of drie weken beschikbaar om deze creatieve middag te verzorgen.

Wil je meer informatie? Stuur een mail naar centrale@cultura-ede.nl.

Kan jij lekker koken? En zorg jij voor een gezellige sfeer?

Elke vrijdagavond (17:00-20:00) verzorgen vrijwilligers een open maaltijd in Cultura Stadspoort voor 20-30 buurtbewoners. Wij zoeken enthousiaste koks en gastheren/gastvrouwen om ons vrijwilligersteam te versterken!

Wat ga je doen?

 • Als kok bedenk je het menu en bereid je een heerlijke maaltijd.
 • Gastheren/gastvrouwen zorgen voor een gezellige sfeer, mooi gedekte tafels en een opgeruimde keuken.

Wat vragen wij?

 • Passie voor koken en gastvrijheid
 • Teamspirit en goede communicatieve vaardigheden
 • Flexibiliteit en betrouwbaarheid
 • Beschikbaarheid op de vrijdagavond, ongeveer 1x per maand.

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende vrijwilligerservaring
 • Mogelijkheid om jouw kook- of gastvrijheidstalent te delen
 • Waardering voor jouw bijdrage aan de gemeenschap
 • Een gratis abonnement op de bibliotheek

Interesse? Mail naar stadspoort@cultura-ede.nl of kom langs bij Cultura Stadspoort.

Voor de afdeling Educatie zijn wij op zoek naar:

Docenten Musical, Tekenen en Schilderen, Mixed Media, Theater, Muziek, Film & Dans (ZZP)

Over de functie

Cultura verzorgt muziek-, dans-, theater- en beeldende kunst lessen aan een groeiend aantal scholen in Ede en bij Cultura en daar hebben we docenten voor nodig. Je bent je bij het verzorgen van de lessen bewust van de diversiteit binnen het onderwijs in Ede. Je levert altijd maatwerk en stelt de vraag van de school centraal.

Wat vragen wij ?

Naast een hart voor cultuur en de culturele sector, heb/ben je

– Een afgeronde kunstvak opleiding

– Ervaring met en affiniteit voor educatie en lesgeven

– Kennis van verschillende methodieken binnen jouw discipline

– Flexibel inzetbaar

– Affiniteit voor het maken van nieuwe lesmodules en vernieuwende methodes

Wat bieden wij ?

Het betreft een functie op zelfstandige basis (ZZP).

Reageren?

Ben jij de aangewezen persoon om o.a. onze scholen te begeleiden?

Voor vragen over de vacature kan contact worden opgenomen met Tina Elewaut, HR Cultura.

Direct reageren is natuurlijk nog beter, stuur je reactie (inclusief motivatiebrief en curriculum vitae) via onze website of per e-mail naar: personeelszaken@cultura-ede.nl.

Geniet je van voorlezen of heb je een passie voor taal en vind je het leuk om met kinderen te werken? Wij zoeken nog voorlezers bij de VoorleesExpress!

Als voorlezer kom je in een periode van twintig weken elke week een uurtje in een gezin met een taalbehoefte om voor te lezen en aan de slag te gaan met taal en leesplezier.
Voor meer informatie en/of vragen kun je mailen naar voorleesexpress@cultura-ede.nl of bellen met de projectcoördinator Riikka Bansema 06-2761 4098.

Als activiteitenbegeleider- begeleidster verricht je ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van het TechLab. Het TechLab is een plek waar kinderen op een creatieve manier kennismaken met techniek. Tijdens de open inloop, iedere woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur, kunnen kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud vrijblijvend langskomen en kennismaken met BeeBots, technisch Lego, 3D-pennen en -printers en de VR-bril.

Het is belangrijk dat je het leuk vindt om te spelen met kinderen in de basisschoolleeftijd en ze wat te leren. Je hebt een open houding en goede contactuele vaardigheden en weet een gastvrije sfeer te creëren. Ervaring met techniek is niet vereist, wel zijn basis computervaardigheden een pre.

Werkzaamheden:

– Ondersteuning bij groepsbezoeken van het primair en voortgezet onderwijs;

– Klaarzetten en opruimen van de materialen;

– Helpen met de open inloopmomenten op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur;

– Te woord staan van bezoekers;

– Uitleg geven aan kinderen;

Wat vragen wij?
– Je hebt affiniteit met kinderen;
– Je hebt affiniteit met de nieuwste techniek;
– Een nieuwsgierige open houding;
– Bereid om te leren;
– Beschikt over een gastvrije houding en weet een gastvrije sfeer te creëren;
– Goede contactuele eigenschappen;
– Flexibele houding;
– Computervaardigheden;
– Representatief;

Wat bieden wij?
Vrijwilligers die langer dan 2 maanden vrijwilligerswerk verrichten, kunnen gebruik maken van de volgende kortingsregeling van Cultura.
Bibliotheek: een gratis abonnement.
Educatie: 20% korting op (semi-)individuele cursussen en groepscursussen.
Theater 20% korting op twee theaterkaarten voor een voorstelling in Cultura.

Reageren?
Voor vragen over de vacature kan contact worden opgenomen met: Robin Hafkenscheid, Coördinator TechLab, rhafkenscheid@cultura-ede.nl

Wij vragen alle vrijwilliger voor aanvang van de werkzaamheden een verklaring omtrent gedrag te overleggen.

Wil je reageren op deze vacature mail naar personeelszaken@cultura-ede.nl.

 

 

Hou jij van taal en wil je mensen helpen om beter Nederlands te spreken? Wij zoeken een taalcoach voor het taalcafé!

Mensen die Nederlands leren missen in hun omgeving vaak de gelegenheid om voldoende Nederlands te spreken. Het taalcafé is de veilige plek om de taal in praktijk te brengen in een gezellige, ontspannen sfeer.

In het taalcafé houd je het gesprek op gang en stimuleer je onderling contact tussen de bezoekers. Je luistert naar de wensen van de bezoekers en zoekt daar passende activiteiten bij, zoals een taalspelletje. Bovendien adviseer je over passend taalgebruik en help je de bezoekers om zich uit te drukken in goed Nederlands.

Dat doe je samen met twee ervaren collega-taalcoaches . Per week zijn er minstens twee taalcoaches aanwezig zodat je niet elke week aanwezig hoeft te zijn, maar het mag natuurlijk wel.

Tijd: woensdag 14.00-15.30 uur (behalve in de schoolvakanties)

Locatie: Digi-Taalhuis Molenstraat

Enthousiast geworden? Neem contact op met taalhuisdocent Annelies Berk aberk@cultura-ede.nl of 0318-672725 op maandag tussen 11:00 en 20:00 uur, dinsdag tussen 09:00 en 15:30 uur en woensdag tijdens kantooruren.

Collega's aan het woord

'Hier kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten' - Maartje Zegers

'Bij Cultura ben je geen nummertje, je bent hier véél meer' - Rutger Schehrer

'Cultura is een plek waar je kunt groeien, vrienden kunt maken en samen successen kunt vieren' - Elleke de Ronde

Stage lopen

Cultura is geregistreerd als erkend leerbedrijf bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Hiermee dragen wij bij aan het opleiden van goede vakbekwame mensen.

Wij hebben verschillende stagemogelijkheden voor MBO-studenten. Ook voor HBO-studenten hebben wij verschillende mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op ons profiel bij Stagemarkt.nl.

Geïnteresseerd en ben je op zoek naar een stageplaats of afstudeerplaats?
Neem dan contact op met de afdeling P&O van Cultura, bereikbaar via: 0318-672800 of personeelszaken@cultura-ede.nl.

Open sollicitatie

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuw talent voor vaste en tijdelijke functies, maar ook voor vrijwilligerswerk en stages. Staat er op dit moment geen geschikte vacature voor jou bij? Ook dan leren we je graag kennen. Mail jouw open sollicitatie naar: personeelszaken@cultura-ede.nl.

Als erkend leerbedrijf willen wij de kwaliteit van de beroepspraktijk continu verbeteren. Wij delen daarom graag onze kennis en kunde met nieuwe collega’s en talent. Want, eerlijk is eerlijk: stagiaires houden ons scherp. We leren met én van elkaar. Daar staan wij voor! Hebben wij je aandacht en ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen Cultura? Neem contact met ons op, we leren je graag kennen!

Dit is Cultura