Werken bij Cultura

Werken bij Cultura voelt als thuiskomen

Bij Cultura zijn we meer dan alleen een werkplek; we zijn een bruisende bron van cultuur waar je jezelf kunt verrijken. Cultura biedt een inspirerende omgeving en gepassioneerde collega’s. Ons verhaal begint met jou. Als medewerker draag je bij aan het inspireren, openstellen en verbinden van mensen, ideeën en passies. En dat elke dag weer opnieuw.

Voordelen van werken bij Cultura

 • Inspirerende werkomgeving: Werk in een inspirerende en creatieve werkomgeving, waar je wordt aangemoedigd om je passies en ideeën tot leven te brengen;
 • Kansen voor groei en ontwikkeling: Profiteer van trainingen, workshops en opleidingen om je vaardigheden en carrière verder te ontwikkelen;
 • Culturele verrijking: Ervaar de mogelijkheid om deel uit te maken van en bij te dragen aan de culturele wereld van de gemeente Ede;
 • Extra personeelsvoordelen: Korting op theatervoorstellingen, cursussen, workshops én een gratis abonnement op de bibliotheek.

Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien.

Openstaande vacatures

Over Cultura: wie  we zijn, wat we doen

Cultura maakt, organiseert en faciliteert cultuur voor jong en oud. Bij Cultura ben je thuis. Hier geniet je van een prachtig cultureel aanbod, met ervaren performers en vakmensen op fijne en comfortabele plekken.

Kom beleven, leren, doen, ontmoeten en cultuur beoefenen. In de lessen, de bibliotheek, het theater, filmhuis en galerie.

Je kiest voor Cultura

Cultuur is voor iedereen, we kunnen echt niet zonder.

Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Daarom is Cultura er. Voor iedereen. Hier kun je beleven, leren en doen. Hier ben je thuis.

Cultuur geeft de beste energie om bij te dragen aan een mooiere wereld. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien. Dat is onze maatschappelijke opdracht. Doe je mee?

We zoeken een
Medewerker Administratie & Ondersteuning

8 uur per week (verdeeld over de week, bij voorkeur de dinsdag en vrijdag)

 

Over de functie

Onze afdeling educatie biedt een groot programma aan activiteiten op scholen én in de vrije tijd. Daar komt nogal wat data bij kijken en al deze gegevens moeten perfect worden verwerkt. Hier hebben we jou voor nodig! Je beheert de administratie, zodat wij ons werk nóg beter kunnen doen. Je beantwoordt vragen die komen vanuit cursisten, scholen en docenten. Jouw focus ligt op een perfecte klantbeleving.

Wat maakt jouw rol zo leuk?

Je bent veel in contact met onze klanten en maakt deel uit van een gepassioneerd team die een hart heeft voor kunst, cultuur en onderwijs. Je bent onmisbaar voor ons als het visitekaartje van het educatieteam naar de klant.

Wat vragen wij?

Je bent punctueel, leergierig, steekt graag je handen uit de mouwen en kan makkelijk in- en uitzoomen bij bepaalde vraagstukken. Je hebt een hart voor cultuur en cultuureducatie.

 

Verder beschik jij over:

–      Een klantgerichte- en resultaatgerichte instelling;

–      Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift;

–      Representatieve eigenschappen;

–      Een zelfstandige instelling en verantwoordelijkheidsgevoel;

 

Wat bieden wij?

Een creatieve werkomgeving, met mensen die net als jij een hart hebben voor cultuur, leren en ontwikkeling. Het betreft een aanstelling voor een jaar, met mogelijkheid tot een vast dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken.

Inschaling voor de functie Medewerker Administratie en Ondersteuning III zal zijn in schaal 6, € 2318,- tot € 3114,- op fulltime basis.

 

Sollicitatieprocedure

Enthousiast geworden? Stuur jouw motivatie (inclusief Curriculum Vitae) vóór 27 juni 2024 naar personeelszaken@cultura-ede.nl.

De gesprekken vinden plaats in de week van 1 juli 2024

 

 

Over Cultura: wie we zijn, wat we doen
Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in de gemeente Ede. De naam is afgeleid van het begrip cultuur, wat het bestaansrecht aangeeft. Cultura is een multifunctionele organisatie en bestaat uit een theater, bibliotheek, kunstencentrum, filmhuis en een erfgoedcentrum.

Je kiest voor Cultura
Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien. Doe je mee?

Medewerker Facilitair/Floormanager

(24 tot 32 uur)

Als facilitair medewerker/Floormanager bij Cultura is geen dag hetzelfde. Niet alleen zorg je voor alle dagelijkse uitvoerende taken, ook ondersteun je bij de coördinatie van evenementen op facilitair vlak. Je zorgt voor algemene orde, netheid en veiligheid in ons gebouw en je bent flexibel. Ook in werktijden, want in de avonden en weekenden ben je hard nodig. Je creëert op een efficiënte manier een gastvrije sfeer. Zo zorg je voor een prettige omgeving voor collega’s en onze gasten.

 

Dit ben jij

Wat breng jij als Medewerker Facilitair/ Floormanager mee? Jij bent praktisch ingesteld, kan snel schakelen, maakt een nieuwe omgeving vlot eigen en je past je gemakkelijk aan in veranderde situaties. Geen vraag is jou te gek, klantgerichtheid vind je belangrijk en je weet om te gaan met verschillende groepen mensen. Je toont initiatief en weet hierbij de juiste prioriteiten te stellen. Samenwerken doe je graag, je biedt hulp wanneer daar behoefte aan is en je betrekt anderen bij overleggen. Daarnaast beschik je over:

–         MBO werk- en denkniveau;

–         een zelfstandige instelling;

–         verantwoordelijkheidsgevoel;

–         goede communicatieve en sociale vaardigheden;

–         een klant- en resultaatgerichte instelling;

–         representatieve uitstraling;

–         affiniteit met cultuur en educatie.

Wat bieden wij?

Een creatieve werkomgeving, met mensen die net als jij een hart hebben voor cultuur, leren en ontwikkeling. Het betreft een aanstelling voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling voor de functie zal zijn op basis van opleiding en ervaring in schaal 5, € 2.102,- tot € 2.968,- op fulltime basis.

Reageren op deze vacature:

Ben je enthousiast? Stuur jouw motivatie (inclusief Curriculum Vitae) vóór 21 juni a.s. via onze website of per e-mail naar personeelszaken@cultura-ede.nl. Gesprekken vinden plaats op woensdag 26 juni. Het overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Over Cultura: wie zijn we en wat doen we

Cultura maakt, organiseert en faciliteert cultuur voor jong en oud. Bij Cultura ben je thuis. Hier geniet je van een prachtig cultureel aanbod, met ervaren performers en vakmensen op fijne en comfortabele plekken.

Kom beleven, leren, doen, ontmoeten en cultuur beoefenen. In de lessen, de bibliotheek, het theater, filmhuis en galerie.

Je kiest voor Cultura

Cultuur is voor iedereen, we kunnen echt niet zonder.

Zonder cultuur wordt alles grijs en hetzelfde. Cultuur raakt je, inspireert, verrast en opent nieuwe wegen. Daarom is Cultura er. Voor iedereen. Hier kun je beleven, leren en doen. Hier ben je thuis.

Cultuur geeft de beste energie om bij te dragen aan een mooiere wereld. Cultuur verdient fijne plekken waar iedereen erbij hoort, kan ontspannen en zichzelf creatief kan ontplooien. Dat is onze maatschappelijke opdracht. Doe je mee?

 

We zoeken een Hoofd Horeca

 Fulltime – 36 uur

 

Ingang: zo snel mogelijk

Wil jij werken in het hart van Cultura? Dan zit als je Hoofd Horeca helemaal goed. Ons café bevindt zich middenin Cultura en heeft het karakter van een sfeervol koffiecafé. Het is de huiskamer van Ede: onze bezoekers komen er om te ontmoeten, te werken, te lezen en natuurlijk voor al het lekkers op onze menukaart.

Het café wordt niet alleen overdag goed bezocht, want ook ’s avonds, tijdens voorstellingen en cursussen, zijn er gasten voor een drankje of hapje. Voor onze zakelijke bezoekers hebben wij passende arrangementen waarin we nauw samen werken met de afdeling Sales & Events.

 

Wat ga je doen?

Als Hoofd Horeca ben je verantwoordelijk voor de exploitatie van de horecavoorziening. Je bent een ware ondernemer die plezier en uitdaging haalt uit het vormgeven van een vernieuwend, passend en gastvrij horecaconcept en gaat voor omzetverhoging. Samen met je cluster Uitgaan & Entertainment en de inhoudelijke afdelingen als theater, film, educatie, bibliotheek, sales & events, zoek je voortdurend naar passende horeca arrangementen op basis van de vraag van onze bezoekers en klanten. Jij zorgt ervoor dat onze evenementen en activiteiten die extra gastvrije beleving krijgt waarmee wij ons onderscheiden.

Je bent altijd op zoek naar verbeteringen in je product- en dienstaanbod én in de werkprocessen binnen je afdeling. Je speelt in op innovaties, trends en ontwikkelingen en houd daarbij rekening met de diversiteit aan bezoekers van Cultura.

Je hebt ook een visie voor de toekomstige behoefte: je verbetert bestaande en creëert nieuwe producten die voortvloeien uit de behoefte van de gasten en de doelen van de organisatie. De behoeftes van klanten en stakeholders weet je goed in kaart te brengen, je denkt mee en vertaalt de wensen vervolgens naar (nieuwe) producten en/of diensten. Daarvoor heb jij een proactieve en ondernemende houding, die ertoe bijdraagt dat het horeca-aanbod van Cultura actueel, innovatief en verrassend is.

Vanuit een mensgerichte en commerciële houding geef je leiding aan het team. Je coacht, motiveert en traint collega’s. Je bent verantwoordelijk voor een optimale personeelsbezetting, afgestemd naar de omvang en aard van activiteiten en voert activiteiten uit op gebied van personeelsmanagement, functioneringsgesprekken – en loopbaanbegeleiding, verzuimbegeleiding en begeleiden van stagiaires.

Samen met jouw team sta jij garant voor een optimaal serviceniveau, gastvrijheid en beleving.

Je fungeert bij evenementen als gastheer/vrouw/x en zo nodig als aanspreekpunt van de klant. Tijdens de evenementen plan en coördineer je de (horeca) werkzaamheden en bewaak je deze planning. Je signaleert uitvoerings- en afstemmingsproblematieken en lost deze op.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorraadbeheer en de bestellingen waarbij je inspeelt op de klantbehoefte. Je selecteert de leveranciers en creëert een optimale onderhandelingspositie voor lucratieve afspraken.

Kortom, je faciliteert de randvoorwaarden voor een perfecte avond uit voor de gasten én met je team geef je de belevenis die raakt en herinneringen maakt.

 

Wat breng  jij als Hoofd Horeca mee?

Je hebt een hart voor cultuur en de culturele sector en ervaring met leidinggeven, gastbeleving en horeca.

Verder beschik jij over:

 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Klant- en resultaatgerichte instelling;
 • Mensgerichte- en commerciële instelling
 • Zelfstandige instelling en verantwoordelijkheidsgevoel,
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlandse taal;
 • Organisatorisch sterk, stressbestendig en je bent graag met veel dingen tegelijk bezig;
 • Ondernemerschap, het zien van kansen en deze verzilveren;
 • Kwaliteitsbewuste houding;
 • Creatieve houding, flexibel en durf.

 

Wat bieden wij?

Een creatieve werkomgeving, met mensen die net als jij een hart hebben voor cultuur, leren en ontwikkeling.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. Denk aan een gratis bibliotheekpas, 20% korting op onze theatervoorstellingen en cursussen, een eindejaarsuitkering van 4%.

Inschaling voor de functie Operationeel manager II zal zijn op basis van opleiding en ervaring in schaal 8, € 3.042,- tot € 3.863,- op fulltime basis.

 

Reageren op deze vacature:

Ben je enthousiast? Stuur jouw motivatiebrief (inclusief Curriculum Vitae) vóór 21 juni a.s. via onze website of per e-mail naar personeelszaken@cultura-ede.nl.

De eerste gesprekken gaan door op 24 juni.

Als Medewerker Ondersteuning Horeca serveer je de lekkerste koffie, thee en drankjes aan onze gasten, sta je in de garderobe tijdens een voorstelling of event, houd je je bezig met de planning van personeel en evenementen en ondersteun je onze Hoofd Horeca.

Onze bezoekers zijn niet in een hokje te stoppen, want iedereen is welkom in Cultura. En dat uiteenlopende publiek, dát maakt jouw werk juist zo leuk.

Hecht team

Je zorgt voor een warme sfeer waardoor iedereen zich al snel op zijn gemak voelt. Onze gasten én collega’s worden blij van jou. Teamspirit is binnen Cultura erg belangrijk, want Cultura; dat zijn we samen. Je komt in een warm bad met fijne, hechte, collega’s die zich om elkaar bekommeren. Hard werken en gezelligheid laat zich dan ook perfect combineren binnen ons horeca-team.

Dit ga je doen

Als Medewerker Ondersteuning Horeca zit je nooit stil. Je draait de evenementen of runt samen of zelfstandig ons café. Stress komt niet in jouw woordenboek voor en je vindt het fijn om veel ballen in de lucht te houden. Je helpt bij onze garderobe als het nodig is. Onze gasten altijd een warm en welkom gevoel geven, dat is jouw prioriteit: ook als het gezellig druk is verlies je onze gasten niet uit het oog.

Daarnaast ben je als Medewerker Ondersteuning Horeca ook verantwoordelijk voor:

 • Planning personeel; je maakt alle roosters en draait hier je hand niet voor om;
 • Planning horeca rondom evenementen;
 • Bijwonen van planningsoverleg met diverse afdelingen;
 • Bestellingen bij onze leveranciers;
 • Kassa inboeken;
 • Het maken van interne facturen.

Klinkt als een goed verhaal?

We hopen dan snel iets van je te horen! Reageren op deze vacature kan tot 19 juli a.s. door een mail te sturen naar personeelszaken@cultura-ede.nl

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling voor de functie zal zijn op basis van opleiding en ervaring in schaal 3.

 

 

Ben jij creatief en vind je het leuk om met kinderen te werken? Wij zoeken vrijwilligers voor onze knutselmiddag in Cultura Stadspoort.

Elke woensdagmiddag kunnen kinderen in de bibliotheek knutselen tussen 15.30 en 16.30 uur. We zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om dit te begeleiden. Als vrijwilliger ben je eens per twee weken beschikbaar om deze creatieve middag te verzorgen.

Wil je meer informatie of wil je je direct opgeven? Stuur een mail naar stadspoort@cultura-ede.nl.

Ben je gek op voorleesboeken en vind je het leuk om met kinderen te werken?

Wij zoeken vrijwilligers voor ons voorlees/knutseluurtje in Cultura Lunteren. Elke vrijdagmiddag van 15.30-16.30 uur voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Als vrijwilliger ben je eens per twee of drie weken aan de beurt. Materiaal is aanwezig, ideeën en creativiteit breng jij in!

Wil je meer informatie? Stuur een mail naar centrale@cultura-ede.nl.

Kan jij lekker koken? En zorg jij voor een gezellige sfeer?

Elke vrijdagavond (17:00-20:00) verzorgen vrijwilligers een open maaltijd in Cultura Stadspoort voor 20-30 buurtbewoners. Wij zoeken enthousiaste koks en gastheren/gastvrouwen om ons vrijwilligersteam te versterken!

Wat ga je doen?

 • Als kok bedenk je het menu en bereid je een heerlijke maaltijd.
 • Gastheren/gastvrouwen zorgen voor een gezellige sfeer, mooi gedekte tafels en een opgeruimde keuken.

Wat vragen wij?

 • Passie voor koken en gastvrijheid
 • Teamspirit en goede communicatieve vaardigheden
 • Flexibiliteit en betrouwbaarheid
 • Beschikbaarheid op de vrijdagavond, ongeveer 1x per maand.

Wat bieden wij?

 • Een inspirerende vrijwilligerservaring
 • Mogelijkheid om jouw kook- of gastvrijheidstalent te delen
 • Waardering voor jouw bijdrage aan de gemeenschap
 • Een gratis abonnement op de bibliotheek

Interesse? Mail naar stadspoort@cultura-ede.nl of kom langs bij Cultura Stadspoort.

Voor de afdeling Educatie zijn wij op zoek naar:

Docenten Musical, Tekenen en Schilderen, Mixed Media, Theater, Muziek, Film & Dans (ZZP)

Over de functie

Cultura verzorgt muziek-, dans-, theater- en beeldende kunst lessen aan een groeiend aantal scholen in Ede en bij Cultura en daar hebben we docenten voor nodig. Je bent je bij het verzorgen van de lessen bewust van de diversiteit binnen het onderwijs in Ede. Je levert altijd maatwerk en stelt de vraag van de school centraal.

Wat vragen wij ?

Naast een hart voor cultuur en de culturele sector, heb/ben je

– Een afgeronde kunstvak opleiding

– Ervaring met en affiniteit voor educatie en lesgeven

– Kennis van verschillende methodieken binnen jouw discipline

– Flexibel inzetbaar

– Affiniteit voor het maken van nieuwe lesmodules en vernieuwende methodes

Wat bieden wij ?

Het betreft een functie op zelfstandige basis (ZZP).

Reageren?

Ben jij de aangewezen persoon om o.a. onze scholen te begeleiden?

Voor vragen over de vacature kan contact worden opgenomen met Tina Elewaut, HR Cultura.

Direct reageren is natuurlijk nog beter, stuur je reactie (inclusief motivatiebrief en curriculum vitae) via onze website of per e-mail naar: personeelszaken@cultura-ede.nl.

Geniet je van voorlezen of heb je een passie voor taal en vind je het leuk om met kinderen te werken? Wij zoeken nog voorlezers bij de VoorleesExpress!

Als voorlezer kom je in een periode van twintig weken elke week een uurtje in een gezin met een taalbehoefte om voor te lezen en aan de slag te gaan met taal en leesplezier.
Voor meer informatie en/of vragen kun je mailen naar voorleesexpress@cultura-ede.nl of bellen met de projectcoördinator Riikka Bansema 06-2761 4098.

Als activiteitenbegeleider- begeleidster verricht je ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van het TechLab. Het TechLab is een plek waar kinderen op een creatieve manier kennismaken met techniek. Tijdens de open inloop, iedere woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur, kunnen kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud vrijblijvend langskomen en kennismaken met BeeBots, technisch Lego, 3D-pennen en -printers en de VR-bril.

Het is belangrijk dat je het leuk vindt om te spelen met kinderen in de basisschoolleeftijd en ze wat te leren. Je hebt een open houding en goede contactuele vaardigheden en weet een gastvrije sfeer te creëren. Ervaring met techniek is niet vereist, wel zijn basis computervaardigheden een pre.

Werkzaamheden:

– Ondersteuning bij groepsbezoeken van het primair en voortgezet onderwijs;

– Klaarzetten en opruimen van de materialen;

– Helpen met de open inloopmomenten op woensdag van 14:00 tot 17:00 uur;

– Te woord staan van bezoekers;

– Uitleg geven aan kinderen;

Wat vragen wij?
– Je hebt affiniteit met kinderen;
– Je hebt affiniteit met de nieuwste techniek;
– Een nieuwsgierige open houding;
– Bereid om te leren;
– Beschikt over een gastvrije houding en weet een gastvrije sfeer te creëren;
– Goede contactuele eigenschappen;
– Flexibele houding;
– Computervaardigheden;
– Representatief;

Wat bieden wij?
Vrijwilligers die langer dan 2 maanden vrijwilligerswerk verrichten, kunnen gebruik maken van de volgende kortingsregeling van Cultura.
Bibliotheek: een gratis abonnement.
Educatie: 20% korting op (semi-)individuele cursussen en groepscursussen.
Theater 20% korting op twee theaterkaarten voor een voorstelling in Cultura.

Reageren?
Voor vragen over de vacature kan contact worden opgenomen met: Robin Hafkenscheid, Coördinator TechLab, rhafkenscheid@cultura-ede.nl

Wij vragen alle vrijwilliger voor aanvang van de werkzaamheden een verklaring omtrent gedrag te overleggen.

Wil je reageren op deze vacature mail naar personeelszaken@cultura-ede.nl.

 

 

Collega's aan het woord

'Hier kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten' - Maartje Zegers

'Bij Cultura ben je geen nummertje, je bent hier véél meer' - Rutger Schehrer

'Cultura is een plek waar je kunt groeien, vrienden kunt maken en samen successen kunt vieren' - Elleke de Ronde

Stage lopen

Cultura is geregistreerd als erkend leerbedrijf bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Hiermee dragen wij bij aan het opleiden van goede vakbekwame mensen.

Wij hebben verschillende stagemogelijkheden voor MBO-studenten. Ook voor HBO-studenten hebben wij verschillende mogelijkheden. Kijk voor meer informatie op ons profiel bij Stagemarkt.nl.

Geïnteresseerd en ben je op zoek naar een stageplaats of afstudeerplaats?
Neem dan contact op met de afdeling P&O van Cultura, bereikbaar via: 0318-672800 of personeelszaken@cultura-ede.nl.

Open sollicitatie

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuw talent voor vaste en tijdelijke functies, maar ook voor vrijwilligerswerk en stages. Staat er op dit moment geen geschikte vacature voor jou bij? Ook dan leren we je graag kennen. Mail jouw open sollicitatie naar: personeelszaken@cultura-ede.nl.

Als erkend leerbedrijf willen wij de kwaliteit van de beroepspraktijk continu verbeteren. Wij delen daarom graag onze kennis en kunde met nieuwe collega’s en talent. Want, eerlijk is eerlijk: stagiaires houden ons scherp. We leren met én van elkaar. Daar staan wij voor! Hebben wij je aandacht en ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen Cultura? Neem contact met ons op, we leren je graag kennen!

Dit is Cultura