Erfgoed

Beleef het verhaal van Ede

Ben jij nieuwsgierig naar de geschiedenis van je eigen woonplaats, zoek je naar jouw verborgen verleden of wil je van alles weten over architectuur? Bij Cultura Erfgoed doe je inspiratie op en vind je de informatie die je zoekt. Wij helpen je graag bij je zoektocht.

Tweede verdieping

Cultura Erfgoed vind je op de tweede verdieping. Het is een kenniscentrum, werkplek en ontmoetingsplaats. Tijdens activiteiten vind je er informatie over bijvoorbeeld archeologische opgravingen, monumenten, cultureel erfgoed of de ontwikkeling van dorp of stad.

Ede kent een rijke historie. Van molens tot een oude kruidenierswinkel en van militaire vliegbasis Deelen tot het jachthuis Sint-Hubertus in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Ontdek alle erfgoedorganisatie in de gemeente Ede op de website Ede Toen en Nu.

Te doen

Duik ook eens in de omvangrijke historische bibliotheek van Vereniging Oud Ede, zoek naar oude documenten in het digitale gemeentearchief of breng een bezoek aan één van de wissel-exposities van Historisch Museum Ede. Je bent ook van harte welkom bij de onze lezingen, spreekuren, exposities of andere workshops, waaronder de ArcheoHotspots.

Doe mee met de activiteiten en haal je historische hart op!

De Edese historie beleef je met Cultura Erfgoed. Houd de Erfgoed-agenda in de gaten!

Bekijk de Erfgoed-agenda!

Cultura hexagon

Naar agenda

Kom dwalen tussen foto's, boeken en Edese verhalen

De Vereniging Oud Ede heeft een collectie van ruim 1000 boeken. Al deze boeken hebben betrekking op een of meerder aspecten van (de geschiedenis van) Ede. De oudste dateren uit de 17e eeuw, maar ook alle recent verschenen titels zijn aanwezig.

Op deze website vind je een overzicht van alle titels die we hebben. Omdat de boeken veelal niet vervangbaar zijn worden ze niet uitgeleend, maar kunnen ter plekke ingezien worden. Ook is het mogelijk om (tegen betaling) een kopie of scan te maken van een of meerdere pagina’s.

Boeken vóór 1946

De boeken die uitgegeven zijn vóór 1946 kunnen ingezien worden in de studiezaal van het Gemeentearchief van Ede. Heb je een interessante titel gevonden maak dan een afspraak om langs te komen door een mail te sturen naar info@oudede.nl.

Altijd op de hoogte

Cultura hexagon

Schrijf je in voor de Erfgoed- nieuwsbrief!

Inschrijven