Overig cultuuraandbod

bezoek een erfgoedinstelling

Bezoek een erfgoedinstelling uit de gemeente Ede! Wil je weten welke erfgoedinstelling je met je groep kunt bezoeken? Neem dan een kijkje op edetoenennu.nl

Meedoen of vragen? Neem contact op met Elleke de Ronde, programmamanager Erfgoed via: ederonde@cultura-ede.nl.

Schoolbezoek

Lezen is leuk! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in onze bibliotheken? Kom dan op bezoek met je groep? Inspireer je leerlingen en laat ze ontdekken wat er mogelijk is. Voor iedere groep is er een schoolbezoekprogramma. Het bezoek is kosteloos.

Zien we jou en je leerlingen binnenkort?

Mijn beeldentuin

Deze lessen zijn gemaakt in het kader van het project Mijn Beeldentuin. Wil je meedoen? Informeer naar de mogelijkheden om met een beeldend kunstenaar aan de slag te gaan. Neem contact op met de cultuurmakelaars.

In drie lessen maak je een beeld geïnspireerd op kunstwerk ‘The Cry’ van Isamu Noguchi. Wat is een beeld is en welke beelden ken je? Moet een beeld ergens op lijken of kan het ook iets zijn wat een beetje anders is. Hoe is het om een geluid te verbeelden? Hoe ziet een schreeuw er eigenlijk uit? Iedere leerling maakt beeld dat ongeveer even groot is als zij zelf zijn.

                                                                                              Lees meer

In deze lessenserie maak je een eigen kunstwerk met de ‘Hoofdstukken’ van Jan Fabre als inspiratiebron. Door de stappen te volgen in deze lessenserie kruip je in het hoofd van een kunstenaar. Een kunstenaar weet meestal vooraf niet hoe het kunstwerk er uit zal komen te zien. Hoe verder je in het proces komt, hoe duidelijker het wordt hoe jouw kunstwerk eruit komt te zien.

                                                                                             Lees meer

In deze lessenserie maak je een eigen kunstwerk met de ‘Otterlose Beuk’ van Guiseppe Penone als inspiratiebron. Een boom groeit en maakt van alles mee in weer en wind. Net als jij. Wat beleef jij graag met, bij of in de boom? Fantaseer hierover net als Guiseppe Penone. Je gaat een boombeeld maken met materialen die van bomen komen of gemaakt zijn. Een van je belevingen beeld je daarin uit.

                                                                                              Lees meer

In deze lessenserie maakt iedere leerling een kunstwerk met als inspiratiebron het paviljoen van Gerrit Rietveld. Het wordt een maquette van een eigen ontworpen paviljoen. Binnen en buiten lopen bij deze bouwvorm in elkaar over. Rietveld had daar wat trucjes voor die je gaat toepassen. Ook de buitenruimte krijgt dus speciale aandacht in je ontwerp.

                                                                                            Lees meer

Het techlab

Kom op bezoek in ons TechLab !

De leerlingen leren op een laagdrempelige manier kennismaken met digitale technieken. Programmeren en coderen spelen hierbij een grote rol. En dacht je dat alleen volwassenen kunnen programmeren?

Dan heb je het goed mis! In ons TechLab leer je de eerste basisbeginselen van het programmeren. Je maakt kennis met een 3D printer en gaat dan lekker zelf aan de slag met bijvoorbeeld 3D pennen, Lego WeDo, Microbits, Beebots en Osmo.

Meer informatie? Neem contact op met Robin Hafkenscheid via:
rhafkenscheid@cultura-ede.nl