Meemaken & Beleven

Laat je leerlingen maken, meemaken & beleven! In overleg stellen we een programma op maat samen. Je kunt kiezen uit meerdere disciplines, passend bij jouw school, thema, groep of methode. Je doet mee voor € 5,- per leerling, dankzij de subsidieregeling Cultuur met Kwaliteit (CmK) en de gemeente Ede.

Ons aanbod

Bezoek met je klas het Kröller-Müller Museum en ga aan de slag met het educatiemateriaal zoals ‘filosoferen met beelden’ of ‘filosoferen met schilderijen’. Gebruik maken van gratis busvervoer? Informeer naar de mogelijkheden.

Een dans-, theater- of muziekvoorstelling in Cultura of op school.

Klompenpad-route in Harskamp. Tijdens deze wandeling maak je kennis met verschillende onderwerpen in het landschap via animatievideo’s.

Bezoek aan een erfgoedinstelling uit de gemeente Ede. Kijk voor meer informatie op www.edetoenennu.nl of vraag hier de erfgoedplanner aan.

Tijdens de Kinderboekenweek krijg je met je klas een echte theaterbeleving met een voorstelling die aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek en een workshop (geldt voor groep 3-8).

De Poëzieweek vindt eind januari 2024 plaats. Het thema wordt aan het begin van het nieuwe schooljaar bekend gemaakt. In de Poëzieweek wordt aandacht besteed aan gedichten. Een haiku, elk, limerick, imitatio, ode, triolet, of gewoon een vrij vers: kinderen kunnen zich al heel jong poëtisch uitdrukken! Doe mee aan de activiteiten die in deze week worden  georganiseerd

De nationale voorleesdagen zijn van 24 januari t/m 3 februari 2024. Tijdens deze week staat het prentenboek van het jaar centraal. Zoals elk jaar is er een prentenboeken top 10. Het prentenboek van het jaar is op dit moment nog niet bekend. Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseren we allerlei leuke activiteiten, met name voor de onderbouw, waar jij met je klas aan mee kunt doen. Meer informatie volgt aan de start van seizoen 2023/2024.

Een echte kinderboekenschrijver in de klas is voor je klas heel inspirerend. De schrijver vertelt meer over zijn/haar boeken en over hoe het is om schrijver te zijn. Ook kan de schrijver door middel van interactieve werkvormen de klas betrekken bij het proces van schrijven. De kinderen krijgen tijdens het bezoek de gelegenheid om hun vragen te stellen. Welke schrijver er komt? Dat overleggen we graag met jou!

Jouw groepen kunnen gedurende het seizoen in Cultura een selectie van kwalitatieve muziek-amuses bezoeken, variërend van musical tot jazz. Op die manier krijg je een (extra) muzikale ervaring voorgeschoteld.

Jouw groepen kunnen gedurende het seizoen een klassiek concert bezoeken om zo een extra muzikale ervaring op te doen.

Een festival bestaande uit een kleutervoorstelling, diverse workshops en ontdek- en speelgelegenheden. Duur: een halve dag.

Een theatervoorstelling in Cultura of op school.

Tijdens dit bezoek leer je op een laag – drempelige manier kennismaken met digitale technieken. Programmeren en coderen spelen hierbij een grote rol. En dacht je dat alleen volwassenen kunnen programmeren? Dan heb je het goed mis! In ons TechLab leer je de eerste basisbeginselen van het programmeren. Je maakt kennis met een 3d printer en gaat dan lekker zelf aan de slag met bijvoorbeeld 3d pennen, Lego WeDo, Microbits, Beebots en Osmo.