Jouw school en de bieb

Boeken in je klas

Bibliotheekbezoek

Lezen is leuk! Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in onze bibliotheken? Kom dan op bezoek met je groep? Inspireer je leerlingen en laat ze ontdekken wat er mogelijk is. Voor iedere groep is er een schoolbezoekprogramma. Het bezoek is kosteloos.

Zien we jou en je leerlingen binnenkort?

Naar de bieb!

Hoe werkt het?

Van eind oktober tot en met juni ben je van harte welkom in de bibliotheek met je klas! Zeker nu leesplezier zo op de agenda staat, is een bezoek aan de bibliotheek een leuke en belangrijke activiteit.

De bibliotheekbezoeken vinden plaats in één van onze vestigingen in de buurt van de school. De duur van een bezoek is ongeveer een uur. De kinderen krijgen tijdens het bezoek de gelegenheid om een boek uit te zoeken. Het bezoek is helemaal gratis! 

Leskoffers en vertelkisten

Wil je met je klas aan de slag rondom een thema of een prentenboek? Dan kun je met een bibliotheekabonnement een vertelkist lenen. In de vertelkisten zitten lestips, boeken bij het thema en materialen waarmee je een verteltafel kunt maken. Soms zijn er ook vertelplaten aanwezig. De vertelkisten zijn gericht op peuters en kleuters (2,5 tot 6 jaar).

Ga je met je klas aan de slag rondom een thema? Met een bibliotheekabonnement kun je de volgende leskisten lenen. In de leskist zitten lestips, materialen rond het thema, een aantal boeken die je in de klas kunt gebruiken.

Neem voor beschikbaarheid contact op via leesconsulenten@cultura-ede.nl.