Events

Cultuur voor iedereen

We organiseren meerdere events per jaar. Zo maken wij cultuurparticipatie mogelijk voor iedere Edenaar. Zie hieronder de evenementen waar wij momenteel mee bezig zijn.

Onze events

Cultura ziet het als haar taak om actieve én passieve cultuurparticipatie mogelijk te maken voor iedere Edenaar. Cultura is er voor iedereen in Ede. Echter, dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben geen beeld bij wat we aanbieden, of voelen een financiële drempel. Om die drempels te slechten en om echt alle Edenaren te kunnen bereiken, is het belangrijk dat we ook in meer kwetsbare wijken ons gezicht laten zien en duidelijk maken wat er mogelijk is aan kunst en cultuur in Ede.

Zo werken we in de Hoogbouw Ede Zuid samen met Woonstede en Malkander aan een poëzieproject en werken we samen met Cultuur Op ENKA aan de ondersteuning van de  programmering. Daarnaast zijn er contact met de inwoners van de Reehorst en de kazerneterreinen.

In navolging van Arnhem en Nijmegen krijgt ook Ede haar eigen kunstnacht. In januari 2025 kan je een speciale tour door het centrum van Ede lopen en genieten van diverse speciaal voor deze avond samengestelde optredens.

Geniet van de liefde op deze speciale Valentijnsdag in het nieuwe jaar. Duik onder in de krochten van het BIT- meet-me pand en maak het mee met Tineke Roosenboom en Joost Zoeteman.