VIER X VIER

VIER X VIER

Theater a/d Rijn

Informatie

  • Prijs €19,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 31 mei 2024 20:15
  • Einde vrijdag 31 mei 2024 23:00

Dans

Theater

Over de voorstelling

De nieuwste generatie dansmakers los van het gebaande pad

Vier nieuwe, hedendaagse dansstukken door jonge makers, voor jongeren (14+) door Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans.

In VIER x VIER gaan choreografen Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans terug naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze vier korte performances. Persoonlijk, energiek en vol op de creativiteit. Solo, duet en trio, hiphop, modern en mime: alles komt voorbij. 

Neem plaats rond de dansvloer, laat je verbeelding prikkelen en ga mee op avontuur met de nieuwste generatie.

 

Over de makers en hun werk

 

Jefta Tanate is een veelzijdige en expressieve choreograaf die sinds kort als vaste maker is aangesloten bij Theater a/d Rijn. Vanuit zijn interne bewegingsmonitor als vertrekpunt creëert hij fluide werk waarin contrasterende danskwaliteiten elkaar snel afwisselen. In VIER x VIER toont Jefta een vooronderzoek van de voorstelling Domeless – een voorstelling over de relatie tussen een vader en zoon, schommelend tussen complexiteit en eenvoud.

 

Charles Pas is een mimer die fysieke voorstellingen maakt die zich bewegen tussen performance, absurd theater en magisch realisme. Eindeloze niemandslanden, en theatrale vertalingen die zich begeven tussen droom en realiteit.  In de mime solo Victory Boogie Woogie plaatst Charles Pas zichzelf in een dystopische allegorie om te onderzoeken wat het betekent om continu een masker op te zetten. Als verdwaalde jongeman gaat hij de strijd aan met het alledaagse, in een poging dat te temmen en op zoek te gaan naar wat daarachter ligt. Wat betekent het als je geen verbinding kan vinden, ontreddering de overhand krijgt, maar je niet anders weet dan door te gaan? Geluid en beweging bespelen elkaar als een wilde jazz improvisatie en soms is het raden wie het heft in handen heeft.

Cheroney Pelupessy is danser, choreograaf en theatermaker. Als maker wil ze persoonlijke verhalen vertellen: voortkomend uit de zoektocht naar gemeenschap, representatie en bewustwording. Ze haalt inspiratie uit haar Nederlandse, Indonesische en Molukse cultuur. In TARI onderzoekt Cheroney de traditionele genderrollen in de Indonesische dans trunajaya en brengt deze samen met haar contemporary dans. 

 

Laura Daelemans is een Belgische danser en choreograaf. Ze is getraind tapdancer en autodidact illustrator. Deze werelden brengt ze samen in haar eigen werk, en in samenwerkingen. Voor VIER x VIER maakte Laura het duet Tales to disturb, waarin ze emoties onderzoekt via gezichts- en lichaamsexpressie. Twee dansers gaan een relatie aan met het publiek, maar hoe zorgen zij ervoor dat ze elkaar niet verliezen?

VIER x VIER

Met VIER x VIER ga je los van het gebaande pad. Verken nieuwe wegen met vier opkomende makers in vier unieke performances – klaar voor elk terrein. Korte solo’s, duo’s en trio’s, in uiteenlopende stijlen en genres, van klassiek tot modern en van hiphop tot mime. In VIER x VIER strippen we dans tot de essentie en leggen we de focus op e´e´n ding: de verbeeldingskracht van het lichaam. Neem plaats aan vier zijden van de dansvloer en ontdek de energie van een nieuwe generatie (dans)makers en performers.

Belangrijk

Het stuk van Charles Pas bevat live gitaarmuziek en is in verhouding met de andere stukken erg hard qua geluid. Het geluid is binnen de toegestane normen, maar kan wel als heel luid ervaren worden.  Indien gewenst zijn er single-use oordopjes verkrijgbaar bij het personeel.

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-