PATRICK NEDERKOORN & SJOERD GROESKAMP

PATRICK NEDERKOORN & SJOERD GROESKAMP

Overvloed

Informatie

  • Prijs €20,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start donderdag 11 april 2024 20:15
  • Einde donderdag 11 april 2024 22:00
Archief

Cabaret

Theater

Over de voorstelling

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

In de theatervoorstelling Overvloed komen verschillende toekomstscenario’s aan bod in een mix van cabaret en wetenschap. Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn bundelen hun krachten en nemen het publiek mee in hun verbeelding over de gevolgen van klimaatverandering.

Overvloed is een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo’ – Theaterkrant

Sjoerd Groeskamp is als wetenschapper verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is expert op het gebied van turbulentie in de oceaan en deed de afgelopen jaren onderzoek in Australië en de Verenigde Staten. Hij wordt door media vaak gevraagd om commentaar te geven op nieuws over oceanen, zeespiegelstijging en klimaatverandering.

Cabaretier Patrick Nederkoorn is lid van het cabaretteam van radioprogramma Spijkers met Koppen, politiek columnist bij Met het Oog op Morgen, winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs en maakte inmiddels vijf cabaretprogramma’s, waarin persoonlijke verhalen met de actualiteit verbonden worden.

Podcast opname met Arnold van Vliet

Als onderdeel van de voorstelling wordt er aansluitend een podcast opgenomen waarin Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp in gesprek gaan met een prominente gast over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit? Bij ons is dat: Arnold van Vliet, bioloog aan de Wageningen Universiteit en hij komt praten over de invloed van klimaatverandering op de natuur in Nederland. Hij is onder andere de bedenker van de Natuurkalander, de Muggenradar en de Tekenradar.

 

Overvloed in de pers

Lees het uitgebreide interview met Patrick Nederkoorn in de NRC.  Of luister het gesprek van Patrick in Nooit Meer slapen terug.

Volop genieten

Een kaartje is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling én een drankje in de pauze of na afloop.

Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-