Opening Foodvalley Filmfestival (NIZO)

Opening Foodvalley Filmfestival (NIZO)

Foodvalleypremière-avond met Albert Kooy

Informatie

  • Prijs €15,00
  • Locatie Op locatie
  • Start donderdag 30 oktober 2025 19:30
  • Einde donderdag 30 oktober 2025 22:00

Film

Foodvalley Film Festival

Activiteit

Beleef de feestelijke openingsavond van het Foodvalley Film Festival op de historische en verrassende locatie van NIZO in Ede.

Geniet van drie korte films over eten, ondernemerschap en verbinding, met persoonlijke verhalen van de makers. Als klap op de vuurpijl neemt Meesterkok Albert Kooy je mee in zijn visie op smaak en vakmanschap. Sluit aan bij een exclusieve rondleiding door het NIZO gebouw en ontdek hoe wetenschap, film en culinair vakmanschap samenkomen in een avond vol inspiratie, smaak en ontmoeting.

Kom ook naar de openingsavond!

Kom jij ook naar de openingavond van het Foodvalley Fim Festival? Dit hebben wij voor jou in Petto!

Historische locatie

Je bent van harte welkom op de verrassende plek van NIZO; een internationaal onderzoeksinstituut dat zich richt op voeding, gezondheid en technologie. Sinds 1951 gevestigd in Kernhem, speelt het een sleutelrol in de ontwikkeling van innovatieve en duurzame voedseloplossingen. Tijdens de openingsavond krijg je een exclusieve rondleiding door het gebouw en ontdek je hoe wetenschap en smaak hier samenkomen.

Uiteraard wordt aansluitend een lekker hapje geserveerd door de Edese chef Edwin van den Oever.

Korte film: Zuivere Koffie

Korte film: Zuivere Koffie

Zuivere Koffie is een documentaire over de eerste koffiebranderij in de gevangenis. Deze is opgericht door Jemuel Lampe, nadat hij zelf ook jarenlang in detentie heeft gezeten. In deze koffiebranderij leidt hij gedetineerden op tot barista’s en branders, met daarnaast een koffiebar waar ze na hun vrijlating aan het werk kunnen, zodat er minder kans is dat mensen weer de misdaad in gaan.

Laat je door Maaike de Reuver, hoofdredactrice van Food Inspiration, meenemen in het proces achter de docu. Ze vertelt hoe het idee ontstond, welke keuzes onderweg zijn gemaakt en welke verhalen absoluut verteld moesten worden. Met passie en openheid geeft ze een kijkje achter de schermen, waardoor je de documentaire met nog meer diepgang beleeft.

Korte film: The Devil's Avocado

Korte film: The Devil's Avocado

The Devil’s Avocado is een korte speelfilm, gebaseerd op een onderzoek van Avans Hogeschool, over een ondernemer die op zijn sterfbed besluit dat het familie avocado- bedrijf radicaal moet veranderen. De film toont het gevolg van drie generaties ondernemers op het klimaat en de lokale gemeenschappen.

In een persoonlijk interview deelt Kees-Jan Mulder zijn eigen verhaal. Hij vertelt over de inspiratie, de boodschap die hij wil overbrengen en de uitdagingen die tijdens het maken voorbij kwamen. Met zijn verhaal geeft hij een extra laag aan de film en nodigt hij de kijker uit om met andere ogen te kijken.

Korte film: Sous Vide

Korte film: Sous Vide

Een chef-kok in een Zeeuws restaurant heeft moeite om de connectie vinden met zijn jongere keukenbrigade. Als er dan, zonder dat hij het weet, een ambitieuze sous chef aangesteld wordt die de connectie wél maakt, voelt de chef-kok zich in zijn positive en autoriteit aangepast.

Een Meesterlijk verhaal

Meesterchef Albert Kooy neemt je mee in zijn wereld vol smaken en beleving. Hij vertelt hoe zijn jarenlange ervaring in de keuken hem gevormd heeft en hoe passie en vakmanschap samenkomen in elk gerecht. Met zijn verhalen laat hij zien dat koken meer is dan eten bereiden: het is een manier van verbinden.