Opening expositie: FILTER

Opening expositie: FILTER

Feestelijke opening op 11 januari 15.00

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start donderdag 11 januari 2024 15:00
  • Einde donderdag 11 januari 2024 16:00
Archief

Beeldende vorming

Fotografie

Galerie

Op 11 januari om 15.00 uur is er een feestelijke opening van de expositie: Filter. Natuurlijk zijn beide kunstenaars Berber Theunissen en Maurice van Venrooij aanwezig. Hierbij vertellen ze meer over hun werk en geven we ze antwoord op al je vragen. Zien we je daar?

Filter

Waar Berber Theunissen de wereld om haar heen observeert en vastlegt met de camera, lijkt Maurice van Venrooij deze vast te leggen met lijnen. De tekeningen en foto’s lijken tegenovergesteld, maar hebben ook iets gemeen. Beide kunstenaars lijken vat te krijgen op het leven door het vast te leggen.

Berber Theunissen en Maurice van Venrooij

De foto’s van Berber vertellen over onvolmaaktheid. Onvolmaaktheid van het bestaan, het lijf, de rol die je toebedeeld wordt in je leven. Misschien zelfs het landschap. Ze lijken een vertaalslag van innerlijke gedachten, gevoelens en mood swings. Alsof je pas met afstand kunt kijken, als je iets fotografeert. Zo laat zij zien wat het betekent om vrouw en moeder te zijn in een tijd vol onzekerheden. Berber studeerde aan de fotoacademie in Amesterdam en woont en werkt in Otterlo.

Maurice van Venrooij maakt voornamelijk tekeningen. Schijnbaar eenvoudig. Met de inktpen trekt hij de lijnen over het papier. Meestal parallel. Ook punten, rasters en vierkanten zijn te herkennen. Met precisie, goed voorbereid en uitgerekend. Soms een lichte bibber, misschien ging de bel of telefoon? Zijn tekeningen zijn vooral in zwart uitgevoerd op wit papier. Ze lijken orde te brengen in een chaotische wereld.

Maurice is van huis uit architect en was meubelrestaurator. Vlak voor Corona besloot hij helemaal voor het kunstenaarschap te gaan. Hij woont en werkt in Helmond.