MYLOU FRENCKEN & FRÉNK VAN DER LINDEN

MYLOU FRENCKEN & FRÉNK VAN DER LINDEN

Minnares

Informatie

  • Prijs €22,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 14 februari 2024 20:15
  • Einde woensdag 14 februari 2024 21:45
Archief

Muziektheater

Theater

Over de voorstelling

Minnares: Mylou Frencken wil het graag zijn.Op háár voorwaarden. Op háár manier.

Vroeger was een minnares een vrouw met macht, aanzien, glamour (en een paleisje). Maar waar was de liefde?

Minnaressen van nu worden gezien als vrouwen voor wie de liefde vaak bestaat uit lust en lijden. Ze smachten en wachten op hun moment, dat nooit komt.

Maar een minnares, vindt zangeres en cabaretière Mylou Frencken, is zoveel méér. In haar nieuwe voorstelling geeft zij het woord haar ware betekenis terug.

“Vrouwen emanciperen en feminiseren zich een slag in de rondte, terwijl ze ondertussen tegemoet blijven komen aan manneijke fantasieën over verleidsters en femmes fatales. Voor mij is een minnares iemand die liefheeft vanuit een eigen behoefte, met vrouwelijke kracht, finesse en speelsheid. Wie wil nou géén goede minnares zijn?”

Van haar valkuilen en struikelingen in de liefde maakt Mylou geen geheim in Minnares. Openhartig onderzoekt ze de Kunst van het Beminnen – inspiratie, lering en vermaak puttend uit grote en tragische minnaressen als Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky.

Interview Burgemeester René Verhulst door Frénk van der Linden

Voorafgaand aan de voorstelling Minnares zal de bekende journalist Frénk van der Linden burgemeester René Verhulst een half uur interviewen over de liefde: de liefde voor Ede, de liefde voor het vak, en de liefde in zijn persoonlijk leven.

De pers over Minnares

‘Juweeltjes’, schrijft de Theaterkrant over Minnares, de nieuwe voorstelling van Mylou, ‘een ode aan het beminnen’. De recensie, waarin zij lof krijgt voor ‘mild spottende en zachtaardige’ liedjes en verhalen, ‘die je in je ziel raken‘, wordt gehonoreerd met een gouden lintje. ‘Frencken doet ook een boekje open over haar eigen minnaressenverleden. Pijnlijke ontboezemingen.’

 ‘Een raak onderwerp, dat Mylou op eerlijke en geestige wijze recht doet. Driewerf hulde! En wát een liedjes. Heel knap, ben een beetje jaloers.‘ aldus Richard Kemper na de première.

“De nieuwe theatervoorstelling van Mylou Frencken zit vol liefdeslessen”, lees hier het volledige artikel van NH nieuws.

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling én een drankje in de pauze of na afloop.

Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-