MAN IN HET WILD

MAN IN HET WILD

Filmconcert van Jaco Benckhuijsen

Informatie

  • Prijs €20,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start zondag 14 januari 2024 15:00
  • Einde zondag 14 januari 2024 17:00
Archief

Theaterconcert

Theater

Over de voorstelling

Een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen voor zijn boek ‘Man in het Wild’ met de zeekajak bezocht.

Op het scherm trekken beelden voorbij van zwarte lavastranden, ijsbergen en spiegelende zee, terwijl twee musici (Jaco Benckhuijsen en Joost Lijbaart) met pianoflarden, deinende ritmes en de ruis van wind en branding het gevoel uitdrukken van de wildernis, die alleen maar indrukwekkender is als je die alleen ervaart.

Musicus Jaco Benckhuijsen bezocht met zijn zeekajak de uithoeken van de wereld: hij peddelde solo langs de kusten van o.a. Vuurland, Groenland en de Aleoeten. Deze avonturen beschreef hij in het goed ontvangen boek ‘Man in het Wild’ (Uitgeverij De Geus).

En natuurlijk lag het voor de hand om deze ervaringen ook te vertalen in livemuziek waarbij de natuur de hoofdrol speelt. Voor de filmbeelden peddelde Jaco met zijn waterdichte camera langs de kust van IJsland en schreef hij de muziek die samen met de filmbeelden het ‘Man in het Wild’ filmconcert vormen.

Voor de pauze geeft Jaco een lezing, met vele foto’s, over de zeekajaktochten uit zijn boek ‘Man in het Wild’. Daarmee kan het publiek ook kennismaken met de praktische kanten van deze avonturen.

Met: Jaco Benckhuijsen (piano, film, electronica) en Joost Lijbaart (slagwerk).

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.
Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-