Lezing Murat Isik

Lezing Murat Isik

Lezing 'In de mist van Golden Gate Park'

Informatie

  • Prijs €8,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start dinsdag 16 april 2024 20:00
  • Einde dinsdag 16 april 2024 22:00
Archief

Lezing

Bibliotheek

Op 11 september 1977 werd Murat Isik geboren in Izmir, Turkije. Zijn ouders maakten deel uit van een alevitische Zaza-gemeenschap, wat een van de redenen was waarom het gezin kort na de geboorte van Murat naar Nederland emigreerde.

Murat studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn debuutroman ‘Verloren grond’, waarvoor hij de Bronzen Uil ontving, verscheen in 2012. ‘Wees onzichtbaar’, zijn tweede roman uit 2017, bracht hem de Libris Literatuurprijs 2018. Voor de Boekenweek 2019 schreef hij het Boekenweekessay ‘Mijn moeders strijd’.

Op 27 februari 2024 verschijnt zijn nieuwe roman ‘In de mist van Golden Gate Park’ bij uitgeverij Ambo | Anthos.

In de mist van Golden Gate Park

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter zich te laten; in plaats van een verlegen toehoorder wil hij in Amerika een zelfverzekerde en daadkrachtige man worden. Een paar weken na zijn aankomst, op Metins vierentwintigste verjaardag, vinden de aanslagen van 11 september plaats.

Metin studeert internationaal strafrecht, maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Hij stort zich daarom vol op het keuzevak Creative Writing, waar hij de mysterieuze Joan Springfield ontmoet, een briljante doch getroebleerde studente voor wie hij als een blok valt. Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan. Totdat onaangename ontwikkelingen in San Francisco én op het familiefront zijn verblijf in een heel ander licht stellen.

Deze lezing wordt georganiseerd samen met Boek en Buro uit Ede, die deze avond ook aanwezig zal zijn met de boeken van Murat Isik. Koop een boek en laat hem gelijk signeren!