Lezing Maddy Stolk

Lezing Maddy Stolk

Lezing 'Soedah, laat maar'

Informatie

  • Prijs €8,00
  • Start donderdag 19 september 2024 20:00
  • Einde donderdag 19 september 2024 21:30

Lezing

Bibliotheek

Maddy Stolk (1970) studeerde Engelse taal- & letterkunde in Groningen en Barcelona. In 2023 debuteert zij met Soedah, laat maar, een beklemmende roman die tegelijkertijd ontroerend, hard, pijnlijk en zacht is. Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt zij het verhaal van haar Indische familiegeschiedenis en de impact van racisme en trauma’s die generaties doorwerken.

Eerder werkte Stolk als eindredacteur voor tijdschriften als ELLE, Elsevier en Harper’s Bazaar. Ook schreef zij columns voor onder meer Het Parool, Quote en linda.nl.

Soedah, laat maar
Na het overlijden van haar laatste levende familielid ontruimt Tara haar ouderlijk huis. Haar moeder, net als haar vader getraumatiseerd door het jappenkamp, was een klassieke hoarder: wat het huis ooit binnenging, kwam er nooit meer uit. Terwijl Tara zich een weg baant door de puinhoop ontdekt zij de goed bewaarde familiegeheimen die – zonder dat zij het wist – haar leven hebben getekend. Ruimte om hierover boos of verontwaardigd te zijn is er niet, want continu klinkt haar moeders mantra in Tara’s oren: ‘Maar jíj hebt niet in een jappenkamp gezeten’.

Deze lezing wordt georganiseerd samen met Boek en Buro uit Ede.