JESSICA MANUPUTTY | Lagu Lagu

JESSICA MANUPUTTY | Lagu Lagu

Lagu Lagu

Informatie

  • Prijs €19,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 28 februari 2025 20:15
  • Einde vrijdag 28 februari 2025 23:00

Gastprogrammeur

Theaterconcert

Theater

Over de voorstelling

Jessica Manuputty groeide op in Lunteren, ver van de Molukse eilanden die haar opa en oma ooit hebben moeten achterlaten. Maar de muziek van Maluku brachten ze mee: traditionele volksliedjes met ritmes als de deining van de golven en melodieën als een warme bries over het strand. Al zo lang als Jessica zich kan herinneren klonken deze liedjes in de huiskamer van haar familie. En van jongs af aan leerde ze deze Lagu Lagu driestemmig zingen, samen met haar moeder en haar zus.

Haar liefde en talent voor muziek brachten haar uiteindelijk naar het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2008 cum laude afstudeerde. Hierna maakte Jessica als zangeres naam in de Nederlandse jazz- soul- en popmuziek. Ze speelde met bekende nationale en internationale acts als Jett Rebel, Barry Hay, het Metropole Orkest en Jacob Collier, in uitverkochte clubs als Paradiso en op festivals als Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Sziget.

Maar de deining van de golven en de warme zeewind hadden zich diep in haar DNA genesteld, net als de heimwee die haar grootouders altijd hebben gekoesterd naar hun eiland in het oosten van de Indische Archipel. Diepgewortelde gevoelens die in 2017 hun uiting vonden in Jessica’s eerste soloplaat TOMA!, een live opgenomen album met de Lagu Lagu uit haar jeugd. In maart 2023 heeft ze het vervolg TOMA TERUS uitgebracht en met dit materiaal tourt ze momenteel door Nederland. De klanken die Jessica en haar band op zowel het podium als in de studio laten horen zijn tijdloos, troostvol en grenzeloos mooi.

Na afloop van de documentaire ‘Lagu-Lagu’  speelt Jessica in duo-formatie met gitarist Nick Croes.

Gastprogrammeur

Deze voorstelling is gekozen door Gastprogrammeur Jomi Manuputty.

Lijkt het jou ook leuk om zelf te bepalen wat er te zien is in ons theater? Meld je dan aan als gastprogrammeur.

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling én een drankje in de pauze of na afloop.

Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-