JANNEKE DE BIJL

JANNEKE DE BIJL

Doet u ook mensen?

Informatie

  • Prijs €22,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 16 februari 2024 20:15
  • Einde vrijdag 16 februari 2024 22:00
Archief

Cabaret

Theater

Over de voorstelling

Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had.

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verschijnt haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

Trigger warning

In deze voorstelling gaat het kort over zelfdoding.

 

De Pers over Janneke’s voorstelling

“Dat De Bijl (…) de pijn en het verdriet in haar leven wél aangaat, geeft de voorstelling een prettige urgentie.” Trouw

“De Bijl weet deze tegenstelling (…) mooi tot rode draad van de avond te maken. De luchtige anekdotes (…) maken dat de meer kwetsbare en pijnlijke stukken des te harder aankomen.” Trouw

“De voorstelling zit goed in elkaar” de Volkskrant
“Geestige observaties” de Volkskrant

“Harde, cynische grappen” NRC

“Een stap voorwaarts om een completer cabaretier te worden” Theaterkrant

“Erg mooi is ook het lied dat ze over haar vader en vóór hem zingt” Theaterkant

“Een groot feest van herkenning” 1e rang

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling én een drankje in de pauze of na afloop.

Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-