IGONE DE JONGH | Masterclass

IGONE DE JONGH | Masterclass

Masterclass Igone de Jongh

Informatie

  • Prijs €25,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 17 april 2024 20:15
  • Einde woensdag 17 april 2024 21:45
Archief

Dans

Theater

Een unieke inkijk in het leven van onze prima ballerina

Igone de Jongh, dé prima ballerina van Nederland, kende een glansrijke carrière bij o.a. Het Nationaal Ballet, waarin ze opkwam als élève, vele hoofdrollen danste en uitgroeide tot de onvolprezen muze van Hans van Maanen. De afgelopen twee jaar creëerde ze drie grote eigen voorstellingen en was ze artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company. Het leven van Igone staat al sinds haar kindertijd in het leven van ballet. Na een carrière van meer dan 35 jaar reageert ze met deze masterclass op de vraag om haar persoonlijke ervaringen en kennis met het publiek te delen.

“Ik heb zelf al heel vroeg ervaren hoe het is om op het hoogste niveau te moeten presteren. Die topsportmentaliteit heeft me veel gebracht, maar – zeker na mijn tijd als artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company – ben ik ervan overtuigd dat ik veel te geven en toe te voegen heb aan de methodieken voor de huidige generatie dansers.” – Igone de Jongh

In Masterclass zal ze live twee pupillen coachen bij het aanleren van groot klassiek werk, waarna de pupillen dit stuk opvoeren, begeleidt door live piano. Aan de hand van videofragmenten, quotes en een interview leren we Igone in deze masterclass als mens, danser en coach beter kennen. Masterclass beloofd een middag te worden vol liefde voor de dans, de danspraktijk en het persoonlijke verhaal. Een unieke inkijk in het leven van onze prima ballerina.

Master: Igone de Jongh

Moderator: Shula Tas

Pianist: Olga Khoziainova

Dansers: Dima Boroday en Vladislava Kovalenko

Regie: Jan Kooyman

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling én een drankje in de pauze of na afloop.

Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-