HYDRA QUARTET & TINEKE ROSEBOOM

HYDRA QUARTET & TINEKE ROSEBOOM

Hollywood

Informatie

  • Prijs €25,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start zaterdag 20 april 2024 20:15
  • Einde zaterdag 20 april 2024 22:00
Archief

Klassiek

Theater

Over de voorstelling

Van Erich Korngold tot Hans Zimmer

Laat je meevoeren naar Hollywood aan het begin van de vorige eeuw. We maken een tijdreis van Erich Korngold via Enrico Morricone naar John Williams en Hans Zimmer.

Het Hydra String Quartet is opgericht gedurende de lockdown periode. De leden kenden elkaar al van diverse orkest- en kamermuziekprojecten en hadden de droom een kwartet op te richten dat het ‘melancholische en gouden klankideaal’ uit de Hollywood periode van het begin van de 20e eeuw nastreeft.

Het kwartet maakt eigen arrangementen, is altijd op zoek naar onbekende ‘schatten’ uit het kamermuziekrepertoire en speelt regelmatig programma’s samen met gastmusici – deze avond nemen zij sopraan Tineke Roseboom mee. Daarnaast schuwt het niet om bewerkingen van jazz en wereldmuziek te spelen.

De leden zijn Eduardo Paredes Crespo en Ephraim Feves op viool, Mark Mulder op altviool en Giorgos Kotsiolis op cello.

 

Voorprogramma Meester & Gezellen ism Muziekplein Ede

Voorafgaand aan het concert ben je om 19:30 uur welkom bij een gratis voorprogramma. Het Muziekplein verzorgt een serie van 6 voorprogramma’s onder de naam “Meesters en Gezellen” bij diverse klassieke concerten van Cultura. In het Muziekplein werken professionele muziekdocenten met veel plezier, inzet en vakmanschap samen. Via hun zelfstandige lespraktijken geven ze muziekles en begeleiden zij samenspel en ensembles.

De Argentijnse tango duikt regelmatig op in de filmmuziek, zo schreef Astor Piazzolla zijn beroemde Oblivion voor de Italiaanse film ‘Enrico IV’ geregisseerd door Bellocchio. In diezelfde film klinkt ook Tanti Anni Prima, later beter bekend als het Ave Maria. Beide stukken zullen klinken in dit voorprogramma, naast andere tango’s van onder andere Pedro Polito en het bekende El choclo van Villoldo.

Aan dit programma werken mee:
– piano: Thijs Messelink, leerling van Sunghee Jo
– accordeon: Agnes van Rooijen, leerling van Tim Fletcher
– hobo: Elise Steenbeek, leerling van Yvonne de Winter
– gitaar: Sander Rosman, leerling van Jorrit Douwes
– viool: Dana Pol, leerling van Lianne Lugtigheid
– fluit: Viviane Ampt, Conny van den Broek en Rianne Bogert, leerlingen van Marijke de Jong

Volop genieten

Een kaartje is inclusief inleiding, garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Profiteer van seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 per kaartje per geselecteerde concert. Lees meer.