HET HOOGE NEST

HET HOOGE NEST

Solo Stories

Informatie

  • Prijs €23,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 23 mei 2025 20:15
  • Einde vrijdag 23 mei 2025 22:30
Tickets

Toneel

Theater

Over HET HOOGE NEST

De monoloog ’t Hooge Nest wekt, 80 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, het verleden tot leven vanuit het heden. Met een zoektocht door het huis en daarmee door de geschiedenis van dit bijzondere gebouw en haar bewoners.

Geheime geschiedenis

Als schrijfster Roxane van Iperen samen met haar gezin een oude villa in de bossen van Naarden betrekt, weet ze niets van de geheime geschiedenis van dit huis. Pas tijdens de verbouwing ontdekt ze intrigerende sporen uit het verleden. Onder de houten vloeren en achter wandpanelen vindt Van Iperen schuilplaatsen en verzetskrantjes. Van Iperen begint aan een jarenlange zoektocht om een reconstructie te kunnen maken van die periode.

Gespeeld door Fockeline Ouwerkerk (o.a. Bankier van het Verzet, Taal is zeg maar echt mijn ding en Moordvrouw). 

Een complete avond uit

Een kaartje biedt namelijk niet alleen toegang tot de voorstelling; Maar is ook inclusief bewaakte garderobe, een kop koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling én een drankje naar keuze in de pauze of na afloop.

Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-