BOYS WON’T BE BOYS

BOYS WON’T BE BOYS

Rikkert van Huisstede e.a.

Informatie

  • Prijs €20,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start zaterdag 9 maart 2024 20:15
  • Einde zaterdag 9 maart 2024 21:45
Archief

Toneel

Theater

Over de voorstelling

Een theatrale happening met echte mensen.

De een is profvoetballer, de ander wordt zakenman in driedelig grijs. En de derde weet het nog niet. Die worstelt. Met zijn geaardheid of lijf. Of met de maatschappij, die gewend is in hokjes te denken.

Boys Won’t Be Boys is een vrolijke aanklacht en ode aan het begrip man. We verschillen, nou en? Niemand past precies in een hokje, en precies dat willen wij vieren. Door al die verschillende verhalen met elkaar te delen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar.

De met killerheels gewapende initiatiefnemer Rikkert van Huisstede speelt samen met een kleurrijke parade van spelers die vertellen, zingen, rappen, grappen, dansen, kortom: we trekken deze avond alles uit de kast. En hokjes? Die zijn er om je in om te kleden tot wie je echt bent.

Dresscode: Come as you are. Want het mooiste in het leven is jezelf zijn.

 

Programma voor en na de voorstelling

Tevens kun je in de foyer kennis maken met House of FlocKing birds, deze lokale dragperformers zetten je extra aan het denken over genderidentiteit. Zo nodigen ze je graag uit in hun gender paskamers, welke genderexpressie past jou? Zorg dat je op tijd aanwezig bent en ontdek de gender-ontwrichtende kracht van drag!

Na de spraakmakende voorstelling kunnen we ons helemaal voorstellen dat je nog even door wit  praten over wat je hebt gezien. Daarom nodigen we je graag  uit in de foyer om met de verschillende acteurs door te praten over de voorstelling en hun perspectief op mannelijkheid. Schuif aan bij het onderwerp dat jou het meeste aanspreekt of pak van ieder gesprek een stukje mee!

Spelers

Rikkert van Huisstede (host), Julian Bohn, Damian Bosch, Ferhat Kaplan, Pompadó Z.R Martha, Marleen Hendrickx, Guus Maarseveen en Barry de Bruin.

 

De pers over Boys wont be boys op de Parade

“Briljant in al zijn eenvoud (…) Boys Won’t Be Boys, het prachtconcept van Rikkert van Huisstede dat al vijf jaar door Nederland tourt” – Trouw

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling én een drankje in de pauze of na afloop.

Ben je onder de 25 jaar? dan kun je op vertoon van je legitimatie in de week voorafgaand aan de voorstelling een kaartje kopen voor de studenten/jongerenprijs van € 10,-

Portretten spelers