Vier de Nationale Voorleesdagen bij Cultura

Kleine boekenwurmen en hun (groot)ouders worden van harte uitgenodigd om de Nationale Voorleesdagen te vieren in de bibliotheek van Cultura. Van 24 januari tot en met 3 februari staat de bibliotheek bol van speciale voorleesmomenten om het plezier en de waarde van voorlezen te vieren.

Nationale Voorleesontbijt

Het hoogtepunt van de Nationale Voorleesdagen is het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 24 januari om 09.00 uur in Cultura Molenstraat. Het ontbijt is gratis, maar het is wel fijn als je je aanmeldt via het formulier op deze pagina.

Ontdek het Prentenboek van het Jaar 2024

Tijdens de voorleessessies in alle filialen van Cultura staat het Prentenboek van het Jaar 2024, ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos, centraal. Humorvol, kleurrijk en liefdevol – het boek nodigt kinderen uit om zichzelf te zijn op een subtiele en betekenisvolle manier.

De voorleessessies in Cultura zijn op:

  • Donderdag 11.00 uur – Cultura Stadspoort
  • Vrijdag 15.30 uur – Cultura Lunteren
  • Vrijdag 16.00 uur – Cultura Bennekom
  • Maandag 11.00 uur – Cultura Molenstraat

Tijdens deze sessies krijgen alle kinderen iets lekkers.

Ontdek jouw favoriete prentenboek

Voorlezen is niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Door voor te lezen leren kinderen nieuwe woorden, reizen we naar verschillende werelden en culturen, en krijgt een kind de kans om zich te herkennen in diverse personages. Cultura nodigt gezinnen uit om de diversiteit aan prentenboeken te ontdekken en staat klaar om te helpen bij de keuze. Vraag gerust een medewerker om hulp.

Gratis bibliotheekabonnement

Wist jij dat ieder kind onder de 18 jaar gratis lid kan worden van de bibliotheek? Kom dus zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw kind naar de bibliotheek en ontvang het gratis abonnement. Extra leuk: je kunt meteen de leukste prentenboeken uitkiezen en meenemen naar huis!

Laat de Nationale Voorleesdagen bij Cultura een onvergetelijk leesavontuur worden voor jou en je (klein)kind!