Ede zoekt nieuwe stadsdichter!

Ede kiest een nieuwe stadsdichter!

Onze eigen stadsdichter Larissa Verhoeff heeft besloten het stokje van de stadsdichter over te dragen. Na haar verkiezing in 2018 heeft ze zich onvermoeibaar ingezet voor de poëzie en voor de stad Ede.

Nu is het tijd voor een nieuw dichttalent. Hij/ zij mag tijdens belangrijke gebeurtenissen achter de lessenaar plaats nemen en woorden van verbinding spreken, of net even een ander geluid laat horen. Het is een hele eer om je de stadsdichter van Ede te mogen noemen. Als je mee wil dingen naar deze titel, moet je je aanmelden voor vrijdag 15 december.

Op maandag 15 januari kiest de jury, samen met het publiek, uit alle kandidaten de beste opvolger. De jury bestaat dit jaar uit wethouder Karin Bijl-Mannaerts, directeur van Cultura Gerry Poelert, journalist van Ede Stad Diana Kervel en uittredend stadsdichter Larissa Verhoeff.

De avond zal worden gepresenteerd door Matthijs Vertegaal van de Spelmakerij.

Wil je meedoen? Meld je dan snel aan!

Wil je in aanmerking komen voor deze titel? Meld je dan snel aan en wie weet zit jij bij de selectie op maandag 15 januari.

Je meld je aan door uiterlijk 15 december een mail te sturen naar;

Cultura, tav Hedzerd de Boer
hdeboer@cultura-ede.nl.

Stuur bij je aanmelding het volgende mee: 

–       5 gedichten van eigen hand, in het Nederlands

–       Lettergrootte 12

–       Een CV van maximaal 1 A4

–       Een foto die geschikt is voor publicatie in de pers (minimaal 1Mb).

Let op; Eén van de vijf aan te leveren gedichten wordt op woensdag 20 december geplaatst in Ede Stad. Hiervoor zijn enkele aanleverspecificaties. Het gedicht voor Ede Stad mag 2000 tekens inclusief spaties groot zijn. Ook moet er een liggende (horizontale) foto van de deelnemer bijgevoegd worden. Deze moet minimaal 1 MB groot zijn. Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan, kan het bericht ter publicatie mee in Ede Stad.

Indien je je aanmeldt, verplicht je je ook om aanwezig te zijn op maandag 15 januari en om op die avond 1 of meerdere van de door jou ingediende gedichten voor te dragen.

Voor vragen over de aanmeldingsprocedure kan je contact opnemen met;

Dhr Hedzerd de Boer;

06 57177093 – hdeboer@cultura-ede.nl