Vera Magendans eerste Kinderdirecteur van Cultura

Met grote trots kondigt Cultura aan dat Vera Magendans de Kinderdirecteur is geworden voor de Kinderboekenweek. Op zaterdag 5 oktober opent zij het Kinderboekenweekfeest en neemt ze de leiding over dit toffe evenement waar kinderen de baas zijn.

 Vera Magendans, bijna 11 jaar oud, is dolenthousiast over haar nieuwe rol. “Ik vind het heel leuk dat ik Kinderdirecteur ben geworden,” zegt Vera. Als fervent liefhebber van boeken kan ze niet wachten om het Kinderboekenweekfeest te openen en haar passie met andere kinderen te delen.

Kinderboekenweekfeest vol leuke activiteiten

Vera heeft al enkele geweldige ideeën voor het Kinderboekenweekfeest. “Er moet een plekje zijn waar je heerlijk kunt lezen, met lekkere stoelen en zitzakken en heel veel boeken. En dat je bijna niet mag praten, alleen fluisteren,” vertelt ze. Ook wil ze veel regenboogslingers en een confettikanon om het feest echt spetterend te maken.

Op zaterdag 5 oktober ontvangt Vera de sleutel van Cultura uit handen van de Grote Mensen-baas Gerry Poelert. Vera opent het feest en bepaalt de muziek die die dag gedraaid wordt. Als hét gezicht van de Edese Kinderboekenweek hangt vanaf eind september haar foto door heel de gemeente. Daarnaast ontvangt ze twee kaartjes voor een kindervoorstelling naar keuze in Cultura en mag ze een paar lessen volgen van een cursus, zoals breakdance, modedesign of manga-tekenen.

Twaalf sollicitaties

Eline Roordink en Marieke van der Heide, chef 1 en 2 van de Kinderboekenweek, zeggen dat de keuze niet makkelijk was. “We hebben in totaal twaalf fantastische sollicitaties binnengekregen; van hilarische video’s tot prachtige zelfgetekende strips”, vertelt Eline. “Zes kandidaten hebben we uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. En wat een topkandidaten waren het! Uiteindelijk was Vera het allerbest en konden we haar kronen tot Kinderdirecteur voor één dag”, voegt Marieke toe.

Kom ook naar het Kinderboekenweekfeest!

Het Kinderboekenweekfeest vindt plaats op zaterdag 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur bij Cultura. Kinderen hebben de touwtjes in handen en kunnen genieten van diverse activiteiten, workshops en uiteraard heel veel boeken. Het belooft een onvergetelijke dag te worden!