Op 28 en 29 juni is het weer tijd voor Zomerbries

Het jaarlijkse gratis straattheaterfestival Zomerbries keert terug naar het centrum van Ede op 28 en 29 juni 2024. Voor het eerst strekt het festival zich uit over twee dagen, gevuld met verrassende acts en spektakel voor jong en oud.

Het festival biedt een mix van internationale en nationale acts. Een van de absolute hoogtepunten van dit jaar is WE ARE ALL ASTRONAUTS van het Nederlandse theatergezelschap Gajes. WE ARE ALL ASTRONAUTS is een spectaculaire en muzikale openluchtvoorstelling die je meeneemt op een reis naar de sterren, met als apotheose de lancering van hun ruimteschip naar Mars.

Naast deze intergalactische reis, kunnen bezoekers genieten van zoveel meer. Om maar een paar voorbeelden te noemen:

  • Blaas of Glory: Een hilarische mobiele act met rockers-in-strakke-broeken die je gegarandeerd aan het lachen maken.
  • Kalabazi door Jessica Arpin: Een unieke liefdeswedstrijd waar acrobatiek en achterstevoren spreken samenkomen in een zoektocht naar De Ware.
  • UNPLUGGED door Johan Wellton: Een dynamische show vol circusvaardigheden en gevatte comedy die het publiek keer op keer verbluft.
  • Worlds smallest espace room door Actic: Durf jij de uitdaging aan om binnen 30 seconden uit ’s werelds kleinste escaperoom te ontsnappen?
  • Buzzz: Reis van halte naar halte in vijf reuze insecten. Heel leuk voor kinderen!

Dit is slechts een greep uit het diverse programma van Zomerbries 2024. Van jongleeracts tot bizarre circusvoorstellingen, van DJ Frietmachine tot absurde helden, er is voor ieder wat wils op dit unieke festival.

Algemene informatie

Laat je betoveren door de magie van Zomerbries op vrijdag 28 juni tussen 15.00 en 21.00 uur en zaterdag 29 juni tussen 12.00 en 17.00 uur. Je bent van harte welkom op en om het Oude Kerkplein in het centrum van Ede. Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek www.zomerbriesede.nl.

Unieke ervaring als vrijwilliger

Extra leuk: voor de voorstelling WE ARE ALL ASTRONAUTS zoeken we vrijwilligers die daadwerkelijk deel willen uitmaken van deze unieke act. Wil jij een onvergetelijke ervaring en weten hoe het achter de schermen gaat bij een straattheaterfestival? Stuur dan een mail naar communicatie@cultura-ede.nl.