Nieuw theaterprogramma 23/24 bekend

Boek nu voor het nieuwe seizoen

Het is zover: op donderdag 11 mei lanceerden we vol trots het theaterprogramma van 2023 / 2024. Met een mooie mix tussen grote namen, opkomend talent en lokale artiesten beloven we een onvergetelijk seizoen vol inspirerende en vermakelijke voorstellingen.

Van toneel tot muziek, van cabaret tot dans; het programma biedt voor ieder wat wils. Wat dacht je van cabaretiers als Pieter Derks, Nienke Plas, Ton Kas en Andries Tunru? Voor de muziekliefhebber is er ook genoeg moois. Daniël Lohues komt dit seizoen namelijk weer naar Ede, maar artiesten als Hans Dulfer, Van Dik Hout, Bertolf en Maaike Ouboter & Eric Corton staan ook op de bühne. Of ga je liever naar een unieke one(wo)manshow van Willie Wartaal, Lucky Fonz III of Tjitske Reidinga?

Bijzondere toneelvoorstellingen

We trappen het seizoen af met het toneelstuk ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’. Deze voorstelling is geprogrammeerd in samenwerking met Alzheimer Café Ede. Het is een hoopvolle theatervoorstelling over dementie, gespeeld door Juul Vrijdag en geregisseerd door Madeleine Matzer. Een ander toneelstuk van dezelfde regisseur is ‘Broos’; een muzikale, ontroerende en hoopvolle voorstelling over hoe je jezelf kwijt kunt raken in de zorg om een ander.

Geniet samen met je (klein)kinderen

Met het hele gezin naar het theater is het perfecte uitje. Cultura heeft meerdere familievoorstellingen geprogrammeerd. Wat dacht je van ‘De Magische Kast’, de keuze van gastprogrammeur wethouder Karin Bijl? Een voorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten. En wie kent hem niet, het sprookje van ‘De Prinses Op De Erwt’? Prins Alexander Ludovik Stoffel van Stavernijen moet trouwen met een echte prinses. Op een stormachtige nacht staat ze ineens voor zijn poort. Maar hoe komt hij er nu achter of ze een échte prinses is? Een wervelende voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar, vol humor en verrassende wendingen.

Luister naar meeslepende filmmuziek

Het klassieke aanbod ging in maart in de voorverkoop. Ook dit seizoen zijn het elf zeer uiteenlopende voorstellingen. Zo geeft de Edese pianist en componist BARTH. een ligconcert. Meer en meer ontdekt BARTH. de noodzaak van het vertragen en onthaasten in een wereld die altijd aanstaat. Daarom wil hij rust en vrede communiceren met zijn muziek. Of kom luisteren naar sopraan Tineke Roseboom, die samen met het Hydra String Quartet prachtige filmmuziek ten gehore brengt. Daarnaast bieden we opnieuw het podium aan onze ‘vaste gasten’ FUSE, het Nederlands Blazers Ensemble en Pynarello.

Dit is maar een klein tipje van de sluier. Ben je benieuwd naar het hele programma? Kijk dan vanaf 11 mei in onze theateragenda en boek snel!