Kom naar Het Pepernotenfeest

Ede viert Sinterklaas in Cultura

Het is bijna zover! Sinterklaas en zijn Pieten maken zich op voor een onvergetelijk bezoek aan Cultura. Op 18 november trappen we af met de intocht, maar daar houdt het feest niet op. Van 22 november tot en met 2 december mogen kinderen zich namelijk onderdompelen in de magie van Het Pepernotenfeest, dat elke woensdag- en zaterdagmiddag plaatsvindt.

Tijdens Het Pepernotenfeest wachten er allerlei leuke activiteiten op je. Dans gezellig mee met Danspiet en laat je creativiteit de vrije loop door je te verkleden als Piet, Sinterklaas of juist heel iemand anders. Ga op avontuur met de Pepernotenspeurtocht in de bibliotheek en versier in de keuken van Sinterklaas de meest verrukkelijke pepernoten. Natuurlijk is het ook mogelijk om Sinterklaas te ontmoeten en met hem op de foto te gaan. Vergeet tot slot niet je eigen schoentje te knutselen, want op 5 december wordt deze gevuld door Sinterklaas en zijn Pieten.

Sinterklaas in de filialen

Daarnaast zijn er nog leuke activiteiten in de filialen van Cultura. Zo komt Sinterklaas op woensdag 22 november langs in Lunteren en op woensdag 29 november in Bennekom. Op woensdag 29 november kun je in Stadspoort heerlijke pepernoten bakken. En in de Warme Winkel van Ede Viert kun je tijdens Het Pepernotenfeest je eigen surprise knutselen. Nog een leuk extraatje: in alle filialen van Cultura staat vanaf 18 november een fotobord met Sinterklaas en twee Pieten erop. Steek je hoofd er doorheen, maak een foto, deel deze op Instagram en Facebook en win een leuke prijs!

Familievoorstelling “Oh kom er eens kijken”

Heb je zin in een theatervoorstelling? Kom dan op zondag 26 november naar de familievoorstelling ‘Oh kom er eens kijken’. Bekende sinterklaasliedjes spelen de hoofdrol. Zonder Sint en Piet, maar met veel humor en interactie, wordt er verteld en gezongen over de Sint: zijn kleding, zijn secretaresse, het schoen zetten, en meer grappige anekdotes. De voorstelling belooft een spanningsvrije beleving voor kinderen tussen de 3 en 7 jaar.

Kaartjes kopen

Kaartjes voor Het Pepernotenfeest en de familievoorstelling zijn te koop via onze website. Wil je pepernoten bakken in Lunteren, Bennekom of Stadspoort? Meld je dan van tevoren aan.