Kom naar het Kinderboekenweekfeest

Op zaterdag 5 oktober zijn de kinderen de baas in Cultura

Op zaterdag 5 oktober organiseert Cultura een fantastisch Kinderboekenweekfeest. Het landelijke thema van de Kinderboekenweek is ‘Lekker Eigenwijs’. En bij Cultura zijn ‘lekker eigenwijs’ de kinderen de baas! Tijdens het gratis Kinderboekenweekfeest kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar meedoen aan allerlei creatieve en interactieve activiteiten. Kinderdirecteur Vera Magendans krijgt symbolisch de sleutel van Cultura en opent daarmee het feest.

 Tijdens het feest zijn er allerlei toffe dingen te doen. Een aantal hoogtepunten:

  • Workshops van bekende illustratoren: Annet Schaap (bekend van ‘Lampje’) en Sanne te Loo geven allebei workshops waarin kinderen samen zeeën met zeemonsters tekenen of sjablonen drukken.
  • Stop-motion en film: Breng je favoriete boek tot leven in een stop-motion workshop of maak een korte film waarin je zelf de regisseur bent.
  • Graffiti, manga en keramiek: Ontwerp je eigen graffiti, leer de kunst van manga-striptekenen of maak een meesterwerk van klei.
  • Silent Disco en springkussen: Dans de sterren van de hemel in de Silent Disco of leef je uit op het springkussen.
  • Kinderzone – verboden voor ouders: Schilder op de muren en eet onbeperkt snoep in een speciale kinderzone, die verboden is voor ouders.

De hele dag door zijn er doorlopende activiteiten zoals de boekenbingo, het knutselen van een Cultura-quilt en het laten tekenen van een karikatuur door Ruben van Karikatuurlijk! Of kijk naar de film van Juffrouw Braaksel. Voor de gamers is er ook een leuke game-hoek, en bij Studio Tech kun je je eigen robot besturen of beats maken op tablets. Aan het eind van de dag is de bekendmaking van de eerste Kinderstadsdichter van Ede.

Activiteiten in de filialen tijdens de Kinderboekenweek

Van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober zijn er ook in de filialen van Cultura leuke activiteiten te beleven. Zo kunnen kinderen tijdens de hele Kinderboekenweek ramen versieren met kleurrijke tekeningen, hun eigen koekjes versieren of een creatieve bazen-hoed knutselen.

Mis het niet en zorg dat je erbij bent op zaterdag 5 oktober voor een dag vol plezier en creativiteit! Het Kinderboekenweekfeest is van 11.00 tot 15.00 uur. Meer informatie over het programma vind je hier.