Een zomer vol leuke activiteiten in Cultura

Kom deze zomervakantie naar Cultura, want wij hebben een uitgebreid programma met superleuke activiteiten voor kinderen en jongeren. Van koken en bakken tot Studio Tech en boekenclubs; er zit altijd iets voor je bij! We zetten een deel van de zomeractiviteiten voor je op een rij:

Feest in de keuken!

Elke maandag in de zomervakantie is het feest in de keuken! Kinderen van 8 tot 12 jaar mogen in Cultura Stadspoort komen koken en bakken. Neem je schort en koksmuts mee, want we gaan van 14.00 uur tot 16.00 uur een feestje bouwen.

Voorlezen en knutselen

In de vakantie ben je iedere woensdagmiddag welkom om te knutselen en luisteren naar een mooi verhaal in de Kidsspace in Cultura Molenstraat. Deze activiteit is gratis en je kunt tussen 14.00 en 16.00 uur binnenlopen wanneer je wilt.

Studio Tech

Studio Tech komt naar Bennekom en Stadspoort! Ontdek en speel op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli vanaf 14.00 uur met ons toffe technische speelgoed. Word een DJ en maak je eigen beats, bouw een Mario-game, race met robots of vlieg met drones.

Boekenclub 10 – 12 jaar

Lees tijdens je vakantie ‘Het TikTok kamp’ van Annet Jacobs en bespreek deze daarna bij onze boekenclub op donderdag 15 augustus. De boekenclub is van 14.00 tot 16.00 uur en speciaal voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Extra leuk: je leert meteen andere boekenwurmen kennen.

Boekenclub 13-16 jaar

Voor de jongeren tussen de 13 en 16 jaar organiseren we een boekenclub over het boek ‘No Escape’ van Cis Meijer. Deel op vrijdag 16 augustus vanaf 14.00 uur jouw gedachten over ‘No Escape’ met andere enthousiaste lezers en duik samen dieper in het verhaal.

Spelletjesmiddag

Ben jij dol op bordspelletjes? Op maandag 19 augustus organiseren we vanaf 14.00 uur een spelletjesmiddag in Cultura Molenstraat. Ga de strijd aan met je broertje, zusje, oma, opa of een vriend(in), of met een andere geduchte tegenstander.

Workshops

  • Schrijf een verhaal: Wil jij graag je eigen verhaal schrijven? In deze workshop op dinsdagmiddag 20 augustus ga je creatief aan de slag en leer je alles wat een beginnende schrijver moet weten.
  • Theaterlezen: Houd je van lezen en toneelspelen? Tijdens de workshop ‘Theaterlezen’ op donderdagmiddag 22 augustus voeren we toneelstukjes op uit boeken en leer je een nieuwe manier van lezen.

Praktische informatie

In onze agenda vind je een overzicht van alle vakantie-activiteiten. Voor sommige activiteiten moet je een kaartje kopen en is er beperkt plek, dus wees er snel bij! Hopelijk zien we je deze zomer!