Cultura en Edesche Concertzaal lanceren gezamenlijk hun klassieke aanbod

Kaarten te koop vanaf maandag 8 april 10.00 uur

Op maandag 8 april om 10.00 uur presenteert Cultura, samen met de Edesche Concertzaal, met trots haar veelzijdige klassieke programma voor het komende seizoen. Het belooft een seizoen vol bijzondere concerten te worden. En iets bijzonders; Ede heeft een echte city-artist, want Lavinia Meijer staat aankomend seizoen in Cultura, de Edesche Concertzaal én het Openluchttheater.

Dit jaar lanceren Cultura en de Edesche Concertzaal hun klassieke aanbod voor de tweede keer gezamenlijk. Jan-Willem van Ree van de Edesche Concertzaal en Trijn Romein van Cultura leggen uit waarom ze dat doen: “We willen laten zien hoeveel moois er op de Edese podia staat. Door onze krachten te bundelen, hopen we de mensen die niet zo snel naar een klassiek concert gaan te verleiden ook te komen luisteren. De impact van live-muziek is zoveel groter dan je Spotify-playlist. Ook maken we het de liefhebber gemakkelijk. Door gezamenlijk op te trekken laten we zien hoe mooi onze programmeringen elkaar aanvullen en waar we juist onderscheidend zijn. Meer aanbod betekent ook meer keus!”

Wat is er te zien in Cultura?

Een paar bijzondere voorstellingen die in 24/25 in Cultura te zien zijn:

  • Ontdek de verhalen achter de muziek met “Van moeder de gans tot tovenaarsleerling”, waarbij het gerenommeerde orkest PHION een programma ten gehore brengt, vergezeld van verbluffende zandkunst van Gert van der Vijver.
  • Laat je meevoeren door de unieke samenwerking tussen Lavinia Meijer en Duda Paiva in “Animalia Paradoxa”, waarin ze de wonderlijke wereld van de Zweedse wetenschapper Linnaeus verkennen.
  • Geniet van onweerstaanbare muzikale verwennerij zonder verantwoorde kost in “Guilty Pleasure” van Pynarello, met speciale arrangementen van klassieke en populaire nummers.
  • Ervaar een oase van rust en vrede tijdens een betoverend ligconcert van pianist en componist BARTH., waarbij zijn nieuwe muziek voor het eerst wordt gepresenteerd.
  • Laat je verrassen door het Nederlands Blazers Ensemble. In hun concert “In Hogere Sferen – Bach, Soefi & Pärt” komen traditionele Perzische muziek, Johann Sebastian Bach en Arvo Pärt samen.

Aanbod Edesche Concertzaal

Een greep uit het aanbod van de Edesche Concertzaal:

  • Beluister een keur aan internationale solisten uit de wereldtop. In de serie Wereldpianisten beleef je grootheden als Paul Lewis, Abdel Rahman el Bacha, Barry Douglas en Anna Tsybuleva van dichtbij.
  • Geniet van twee sfeervolle kerstconcerten. Met barokensemble Combattimento vier je alvast Kerst in het sprookjesachtige Venetië. Het Apollo Ensemble neemt je mee naar de feestelijke Duitse barok. En natuurlijk zing je een paar beroemde kerstklassiekers mee.
  • Verder pakt de Edesche Concertzaal komend seizoen groots uit met een symfonisch drieluik. Onder meer de Wiener Kammersymphonie en het Ars Musica Orkest brengen beroemde symfonieën van Beethoven, Schubert en Bruckner tot leven in grote en kleine bezetting.
  • Als kers op de taart trakteert pianist Bernd van den Bos je op tophits van Queen! Met zijn spectaculaire zelfgeschreven pianoversies tovert hij classic rock om in licht klassiek.

Online boeken

Mis de kans niet om de magie van live klassieke muziek te ervaren in Cultura en de Edesche Concertzaal. Vanaf maandag 8 april staat het klassieke aanbod van Cultura op cultura-ede.nl. Wil je zeker weten dat je de beste plek hebt? Als je Vriend van het Theater wordt kun je bij Cultura al op vrijdag 5 april om 10.00 uur kaartjes bemachtigen! Stuur een mail naar theater@cultura-ede.nl en we laten het je weten zodra je Vriend kunt worden. De concerten in de Edesche Concertzaal zijn te vinden via tickets.edescheconcertzaal.nl.

Seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen bij Cultura en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal vier concerten ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 i.p.v. € 28,50 per kaartje per concert. Je leest alle informatie over de seriekorting op deze pagina.

Benieuwd naar de rest?

De klassieke concerten zijn natuurlijk pas het begin. Cultura heeft aankomend seizoen nog veel meer moois! Daar moet je nog even geduld voor hebben. Het volledige theaterprogramma wordt op zaterdag 1 juni bekendgemaakt.