Koorschool Midden-Gelderland

Koorschool Midden-Gelderland geeft wekelijks zanglessen in koorverband aan kinderen en jongeren van alle leeftijden. De Koorschool is een nationaal bekende zangopleiding met meer dan 20 jaar ervaring op hoog niveau. Behalve in Cultura is er ook een afdeling in Wageningen.

De Koorschool biedt lessen aan voor:

 • Zangklas 1 voor kinderen van 6-7 jaar: 1x per week
  groep Ede: dinsdagmiddag, Cultura
  groep Wageningen: maandagmiddag
 • Zangklas 2 voor kinderen van 8-12 jaar:
  groep Ede: iedere dinsdagavond (Cultura)en 1x per twee weken op donderdagavond, samen met de leerlingen uit Wageningen (Cultura)
  groep Wageningen: iedere maandagavond + 1x per twee weken op donderdagavond samen met de leerlingen uit Ede (inCultura)
 • Zangklas 3, voor kinderen van 13-15 jaar: 2x per week
  Maandagavond, in Wageningen
  Donderdagavond, in Cultura
 • Zangklas 4, voor jong volwassenen van 16-23 jaar: 1x per week
  Donderdagavond, in Cultura
 • Kamerkoor, volwassenen in de leeftijd 23-30 jaar: eens per 2-3 weken
  Zondagmiddag, in Cultura

Ieder kind of jongere is welkom om een aantal weken op proef mee te doen. Er zijn geen audities. Bij de koorschool ontwikkelen leerlingen tot 16 jaar hun eigen stemmen leren ze om deze in ensembles een volwaardige, zelfstandige plek te geven. De leerlingen ervaren muziek zowel praktisch als theoretisch, zoals het van blad leren zingen, het uitvoeren van ritmisch repertoire, enzovoort. Ook is er aandacht voorsolo zang en podium presentatie. Samen plezier maken met muziek staat voorop.

Het repertoire reikt van a-capellacomposities tot begeleide werken door piano, een ritmisch ensemble of groot symfonisch orkest, van kinderliederen gericht op taal-, stem- en muzikale ontwikkeling, tot muziek theater en grote wereldberoemde klassieke werken zoals de Matthäus Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach, The Messiah van Handel, The Armed Man van Jenkins, het Requiem van Fauré of Mozart. De eigen muzikale ontwikkeling van de leerlingen staat voorop. De koren treden op in verschillende theaters en concertzalen, lokaal, regionaal en landelijk zoals in het Concertgebouw Amsterdam. Soms worden er concertreizen georganiseerd.

Dirigent en artistiek leider: Rob Kaptein

Docent kinderen 5-15 jaar: Maike van der Wiel

Zie www.koorschoolgelderland.nl of voor vragen info@koorschoolgelderland.nl