Tekenen en Schilderen | Dinsdagavond

Tekenen en Schilderen | Dinsdagavond

Informatie

  • Gebouw Centrale
  • Prijs 132,00 €
  • Cursusduur 13
  • Lesdag dinsdag
Archief

Juliette Calis

Docent

Over de cursus

In deze cursus leer je hoe je je teken- en schilder vaardigheden kunt vergroten. Je krijgt opdrachten waarbij er gekeken wordt naar het werk van verschillende kunstenaars uit de kunstgeschiedenis.

Zo ga je bijvoorbeeld een aantal lessen in het voetspoor van de impressionistische kunstenaar Claude Monet naar hartenlust met losse toets en brede kwasten land, licht, lucht en water schilderen. Per opdracht werk je in een rustig tempo via kleine voorstudies in pastelkrijt of aquarelverf naar een groter schilderij toe. Je werkt naar keuze met acryl- of olieverf. Zo krijg je in de lessen alle ruimte om je persoonlijke kleur, vorm en materiaalvoorkeuren te ontdekken.

We tekenen en schilderen naar waarneming en verbeelding. Er is veel aandacht voor leren weergeven van diepte in het 2-dimensionale vlak, kleuren mengen en compositie.

De cursus is veelzijdig en compleet. Onderzoek en plezier staat voorop. We inspireren en leren van elkaar tijdens de wekelijks werkbesprekingen.

Nieuwsgierig geworden? Geef je op!

Docent Juliette calis

”Even voorstellen: mijn naam is Juliette Calis en ik heb ruim 35 jaar ervaring in het geven van teken-en schilderlessen aan jong en oud.

Het maakt me blij om cursisten stap voor stap op ontspannen wijze te begeleiden in hun creatieve proces. Ik deel hun plezier en verrassing als -soms na veel oefenen er ineens iets moois op doek of papier staat. Ik bedenk graag beeldende opdrachten die gerelateerd zijn aan technieken en kunststromingen door de tijd heen. Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in een van mijn cursussen en je kennis laten maken met mijn opdrachten.”

Juliette Calis 1

Meer informatie

Robin Hafkenscheid

Coördinator Kunstencentrum