Movielab

Movielab

Informatie

  • Gebouw Centrale
  • Prijs 220,00 €
  • Cursusduur 13
  • Lesdag zaterdag
Archief

Mathanja van Houwelingen

Docent

Over de cursus

Heb je altijd in een film willen spelen, of ben je benieuwd hoe het is achter de camera? Dan is Movielab zeker iets voor jou!

Meld je aan voor Movielab en leer in een jaar tijd alle ins en outs rondom film. Je staat voor de camera, erachter, leert over geluidsdesign, editen, animeren en het gebruik van licht. Je krijgt een stoomcursus en veel inspiratiesessies, zodat je na een aantal weken jouw nieuwe skills kan omzetten in een echt product. Je gaat aan de slag met je eigen documentaire, film of YouTube- serie. Na het jaar heb je een fantastisch eindproduct gemaakt dat we natuurlijk presenteren op een groot scherm tijdens het Filmfestival. We leggen de rode loper uit, zodat jij als een echte ster je entree kan maken!

Voor wie?

Kinderen en jongeren tussen 12 en 18 jaar zijn van harte welkom om deel te nemen aan Movielab. Wel of geen ervaring maakt voor deze cursus niet uit, we beginnen bij de basis en zorgen ervoor dat je naar huis gaat als een pro.

Theoriesessies

Tot de kerstvakantie werken we aan je kennis. Gastdocenten komen dan lesgeven over de volgende onderwerpen:

· Animeren;

· Storytelling/ script schrijven;

· Editen;

· Geluid/ design;

· Filmen

Heb jij andere onderwerpen waarover je graag wilt leren? Bespreek het met onze docent, die staat zeker open voor eigen inbreng en ideeën.

Na de kerstvakantie kan je kiezen waarmee je aan de slag gaat. Een documentaire, fictiefilm of YouTube-video’s.

Materiaal

Wij zorgen voor al het materiaal en apparatuur dat nodig is om de lessen te kunnen volgen.