Modeatelier Jongeren en Volwassenen

Modeatelier Jongeren en Volwassenen

Informatie

  • Gebouw Centrale
  • Prijs 135,00 €
  • Cursusduur 10
  • Lesdag woensdag
Archief

Winja Stappers

Docent

Jacqueline van Dillen

Docent

Over de cursus

Ben je gek op mode? Laat je inspireren door grote ontwerpers én mode van de straat! We gaan lekker aan de slag achter de naaimachine. Je werkt aan je eigen projecten, of, als je dat liever wilt, aan een opdracht.

Oude kledingstukken gaan we omtoveren tot nieuwe toffe kledingstukken of we maken kleding aan de hand van een patroon, dat we aanpassen aan jouw maten. Je bepaalt zelf het model, de kleur en de vorm van je kledingstuk. Zo zorg je ervoor dat je altijd iets anders aan hebt dan je omgeving.

Enige basiskennis van naaien en omgaan met de naaimachine is vereist. Heb je dat nog niet? Schrijf dan eerst in voor een korte naai- en modecursus.

Docent Jacqueline van Dillen

Ik ben een ontwerper met een grote passie voor mode en kleding; het liefst ben ik altijd bezig met stof en wol, iets maken achter de naaimachine, iets breien of haken. Ik word blij van mooie stoffen, materialen en kleuren. En van het maken van spetterende items met nieuwe stoffen.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat we zo duurzaam mogelijk met onze kleding omgaan. Mijn creativiteit en vindingrijkheid gebruik ik om bestaande kleding te veranderen en aan te passen; hoe leuk is het om samen een collectie te maken van kleding die is afgedankt?!

Ik wil cursisten inspireren, stimuleren in hun creativiteit en aanmoedigen zelf aan de slag te gaan en te ontdekken wat je met stof kunt doen. Ervaring is niet belangrijk, meedoen kan op ieder niveau. Ik denk graag met iedereen mee!