Artlab

Artlab

Informatie

  • Gebouw Centrale
  • Prijs 220,00 €
  • Cursusduur 13
  • Lesdag zaterdag
Archief

Dirk Schlebusch

Docent

Stap binnen in een wereld waar creatieve geesten en geavanceerde technologie samenkomen, van houtje-touwtje tot state-of-the-art digitale techniek. In het immersieve ArtLab nemen we je mee op een onvergetelijke reis, begeleid door architect en lichtkunstenaar Dirk Schlebusch. Samen met klankkunstenaar Remco de Kluizenaar en digital image designer Sacha Meijer dompelen we je onder in een ander universum.

In deze cursus leer je hoe je een ruimte op een totaal nieuwe manier kunt ervaren en vormgeven. Dirk deelt zijn kennis als architect en laat je zien hoe je een ruimte kunt inrichten om er een meeslepende ervaring van te maken. Hij werkt nauw samen met Sacha, die je de grondbeginselen van animatiefilms bijbrengt en je leert hoe je animaties in een ruimte kunt projecteren.

Maar dat is niet alles! Met Remco ontdek je de kunst van het componeren van soundscapes en klanklandschappen, waarbij je geluiden opneemt en deze naadloos integreert in objecten en projecties.

In deze cursus transformeer je Cultura in een betoverende ruimte, waar je je vrienden, ouders en nietsvermoedende bezoekers kunt onderdompelen in jouw bijzondere beleving.

Docenten: Remco de Kluizenaar, Sacha Meijer, Dirk Schlebusch

Docent Dirk Schlebusch

Dirk Schlebusch (1980) woont in Ede en werkt doorlopend aan cross-disciplinaire ontwerpen en integrale concepten. In zijn totaal ontwerpen zoekt hij naar verbinding en samenwerking. Mensen worden verbonden door gezamenlijke ervaringen en in ontwerpen worden vorm, materiaal en concept verenigd. Maken brengt samen. CreatingUnites.

Hij is opgeleid als architect, realiseert over hele wereld lichtkunstwerken en is kunstvakdocent op Edese basisscholen.

Docent Remco de Kluizenaar

Remco de Kluizenaar is geboren in 1977 in Eindhoven en woont in Wageningen met zijn vrouw en twee jonge kinderen. Hij heeft tot ongeveer 2010 zo’n 12 jaar in rockbands gespeeld en met EDM DJ’s op trompet en andere muziekinstrumenten. Tussen 2000 en 2020 heeft hij op Europese festivals zoals Oerol theaterstukken gemaakt waarin mensen op rondleiding door bijzondere plekken gaan en onderweg in een verhaal of sfeer komen. Remco is nu “klankkunstenaar” en componeert muziek voor film en theater. Vaak gebruikt hij voor zijn muziek als instrumenten opnames van dingen die niet als instrumenten gemaakt zijn, zoals zeedieren of machines. Zijn werk als fulltime kunstenaar gaat vaak over onze relatie met de natuur. Hij vindt het heel leuk om zijn creatieve kijk op de wereld en de technieken die hij gebruikt te delen en cursisten te helpen om met geluid en muziek iets van zichzelf uit te drukken.

Docent Sacha Meijer

Mijn naam is Sacha Meijer. Al vanaf dat ik kind was ben ik gefascineerd door animaties en bewegend beeld. In mijn vrije tijd maakte ik veel flipboekjes en tekende ik graag. Nadat ik mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten had afgerond, heb ik voor veel klanten 3d en 2D animaties mogen maken. Het werk dat ik maak is erg gevarieerd; dat kan een animatie zijn voor een museum, visuele effecten voor een film of commercial en soms ook uitleganimaties hoe dingen nou precies werken. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd geraakt in het maken van videomapping installaties en heb ik zelf ook geleerd hoe je met een game engine kan werken. Al deze kennis probeer ik als docent aan mijn studenten aan het grafisch lyceum in Utrecht over te dragen.