Digisterker

Leer omgaan met je DigiD

De overheid vraagt ons om steeds meer online te regelen. Op veel websites van de overheid moet je je DigiD gebruiken: jouw persoonlijke digitale inlog om zaken te doen met de overheid.

Wil je weten hoe je een DigiD aanvraagt en hoe je deze gebruikt? Wij bieden een gratis cursus aan!

De cursus bieden we aan bij het Digi-Taalhuis Ede in Cultura aan de Molenstraat 45 in Ede.

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit vier sessies van twee uur. In kleine groepen leer je hoe je informatie opzoekt op het internet. Je leert hoe je een DigiD aanmaakt en hoe je een formulier invult met je DigiD. Je weet na de cursus hoe MijnOverheid werkt; dit is je persoonlijke pagina bij de Belastingdienst, bijvoorbeeld. Verder oefen je met websites van de gemeente. Je gaat dus aan de slag met verschillende oefeningen.

Bij de cursus hoort een werkboek met oefeningen. Als je die hebt gemaakt, ontvang je een certificaat. Het werkboek kost eenmalig €15,-. Dit dient aangeschaft te worden om mee te kunnen doen. Je hoeft geen examen te doen.

Ja, ik wil de Digisterker-cursus doen

Cultura hexagon

Vul het formulier in en zet onder 'Extra informatie' Digisterker

Aanmelden

Veelgestelde vragen

De cursus Digisterker is voor mensen die al enige ervaringen hebben met de computer en internet. Wil je eerst beter omgaan met je computer? Meld je dan aan voor de gratis cursus Klik & Tik.

De cursus Digisterker is op maandagmiddag van 13.00-15.00 uur in Digi-Taalhuis Ede (in Cultura aan de Molenstraat 45 in Ede).

Je krijgt les in een kleine groep, onder leiding van een getrainde vrijwilliger. Iedere cursus bestaat uit vier lessen van twee uur.

Deelname aan de cursus is gratis, maar je moet wel een werkboek aanschaffen. Het werkboek kost €15,00 en die betaal je contant of met een automatische incasso. Heb je via de gemeente Ede een vergoeding om mee te kunnen doen aan sport, cultuur of recreatie? Dan kun je dit tegoed ook gebruiken voor de cursus. Kijk hiervoor op www.ededoetmee.nl.

We raden je aan om je eigen laptop of tablet mee te brengen, zodat je daar vertrouwd mee raakt. Als dat niet mogelijk is, kun je ook kosteloos gebruikmaken van de computers van Cultura.