VR Game: Schatkamers van Gelderland

VR Game: Schatkamers van Gelderland

Spelenderwijs het verhaal van Gelderland ontdekken

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start donderdag 2 november 2023 10:00
  • Einde zondag 5 november 2023 17:00
Archief

Erfgoed

Schatkamers van Gelderland VR Game is een spel voor twee spelers. Spelenderwijs ontdekken zij het verhaal van Gelderland en springen door zeven tijdvakken, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Eén speler draagt de VR-bril, de ander bedient een tijdreismachine via een touchscreen. Door aanwijzingen te ontcijferen en goed samen te werken, herstellen zij samen de Gelderse geschiedenis. De VR game reist sinds 2021 door de provincie Gelderland.

Reis door het Verhaal van Gelderland

rofessor Henry Lorenz: “Mijn broer en ik hebben een tijdmachine gebouwd om historische objecten in hun oorspronkelijke omgeving te kunnen onderzoeken. [..] Maar wat ik niet wist, is dat hij de objecten meenam. [..] De historische objecten moeten met de tijdmachine teruggebracht worden naar het verleden om het natuurlijke verloop van de geschiedenis te herstellen.”

Met die boodschap worden twee spelers opgeroepen om professor Lorenz te helpen. Eén speler reist met de virtual reality-bril terug naar het verleden, de ander zoekt via een scherm de juiste objecten. Door samen te werken en de objecten goed te bekijken, houden de spelers zich in 20 minuten spelenderwijs bezig met archeologie, geschiedschrijving en historie.

Klik hier voor meer informatie.

Foto: Schatkamers van Gelderland VR-booth. Chantik Photography