Tentoonstelling ‘EUREKA I Ondergronds Gevonden’

Tentoonstelling ‘EUREKA I Ondergronds Gevonden’

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start donderdag 2 november 2023 09:00
  • Einde donderdag 29 februari 2024 20:00
Archief

Erfgoed

Cultura Erfgoed nodigt je uit om vanaf 28 september de tentoonstelling ‘EUREKA I Ondergronds Gevonden’ te bezoeken. Op deze expositie zijn archeologische vondsten te bekijken.Niet alle sporen van het verleden zijn direct zichtbaar. Op de grond waarop ons huis staat, hebben duizenden jaren geleden soms ook mensen geleefd. Deze mensen hebben huizen gebouwd, potten gebakken en gereedschappen gemaakt. Onder de grond zijn nog veel overblijfselen van deze oude culturen te vinden, ook in Ede!

 

Vanaf 28 september te bekijken bij Cultura Erfgoed op de 2e verdieping van Cultura.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00-20.00, zaterdag van 10.00-17.00 en zondag van 12:00-17:00.

Reis naar de steentijd

De oude bewoningsgeschiedenis in Ede is onder andere zichtbaar door grafheuvels, Celtic fields, in Wekerom uit de IJzertijd. Maar ook oude potten, vuursteentjes en bodemprofielen vertellen ons veel over dit verleden. Deze tentoonstelling neemt u mee naar een archeologische reis van de oude steentijd (paleolithicum) in Otterlo tot en met een opgraving op de plek van voormalige boekhandel Pel in Ede.

De volgende dorpen en vindplaatsen komen aan bod: diverse grafheuvels, de Zanding in Otterlo, de Hulakker in Lunteren, de Celtic Fields in Wekerom, de Swammerdamlaan in Bennekom, de Paasberg en boekhandel Pel in Ede, Oud Reemst in Otterlo, de Smachtenburg in Harskamp en militaire vondsten uit Museum Deelen.