PHION

PHION

Van moeder de gans tot tovenaarsleerling

Informatie

  • Prijs €28,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 11 oktober 2024 20:15
  • Einde vrijdag 11 oktober 2024 22:00

Klassiek

Theater

Over de voorstelling

Het Phion Ensemble en zandkunstenaar Gert van der Vijver spelen en schilderen de mooiste sprookjes.

Sprookjes met noten

Componisten zijn dol op verhalen vertellen, zoals dit programma maar weer eens bewijst. Debussy toont in zijn Prélude in schitterende impressionistische klanken een luie faun in de hete middagzon die stiekem een paar mooie nimfen bespiedt. Moessorgsky wandelt door een tentoonstelling met schilderijen van zijn beste vriend Viktor Hartmann en zet die uiterst beeldend op muziek. Ravel vertelt enkele sprookjes van Moeder de Gans zoals Doornroosje en Klein Duimpje. Dukas tenslotte laat ons meegenieten met de dwaze escapades van een eigenwijze tovenaarsleerling. Muziek die onsterfelijk is geworden in Disneys Fantasia met Mickey Mouse als onfortuinlijke magiestudent.

Zandkunstenaar Gert van der Vijver

Maar dit concert is niet alleen om te luisteren. De muziek krijgt een extra dimensie door de interactieve verbeelding van zandkunstenaar Ger van der Vijver. Een unieke artiest die met zand de mooiste schilderingen kan maken. Al jaren geleden kreeg hij bekendheid met zijn televisieserie De zandtovenaar. Met succes werkte hij voor de Efteling in een reeks Sprookjes van Klaas Vaak, dat in New York werd genomineerd voor de Kidscreen Award. In de combinatie muziek en zandkunst werkte hij al samen met Janine Jansen, Wibi Soerjadi, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met het Phion Ensemble wordt het een heerlijk concert voor oor én oog.

 

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

Gert van der Vijver, zandkunstenaar

Debussy – Prélude à l’après midi d’un faune

Moessorgski – Schilderijen van een tentoonstelling

Ravel – Ma mère l’oye

Dukas – De tovenaarsleerling

 

Volop genieten

Een kaartje is inclusief inleiding/voorprogramma, garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Profiteer van seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 per kaartje per geselecteerde concert. Lees meer.