PHION

PHION

De kleuren van het symfonieorkest

Informatie

  • Prijs €28,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 26 januari 2024 20:15
  • Einde vrijdag 26 januari 2024 21:45
Archief

Klassiek

Theater

Over de voorstelling

Maak kennis met het grote kleurenpalet van een symfonieorkest. Musici van Phion laten dit horen in een gevarieerd concert uitgevoerd in uiteenlopende bezettingen.

Kleuren in klanken

Hoe groot de verscheidenheid aan klankkleuren van een symfonieorkest kan zijn, hoor je in dit kamermuziekprogramma van Phion met composities voor uiteenlopende ensembles. Luister naar de sonoriteit van vijf strijkers, de diversiteit van vijf houtblazers of juist de uitbundigheid van drie koperblazers. En als je acht instrumenten hoort in een combinatie van strijkers en blazers is het kleurenpalet nóg diverser. Een feest om naar te luisteren!

Afwisseling in stijlen

Minstens even aantrekkelijk is dit concert door de afwisseling in stijlen. Mozart is onbekommerd vrolijk 18e-eeuws, terwijl je met Danzi de eerste stappen op het pad van de romantiek zet. Dvořák laat je het hoogtepunt van de romantische 19e eeuw horen en Poulenc ten slotte, toont een uitgelaten, maar pittige stijl van een nieuwe eeuw met eigentijdse klanken. Aan het slot van het concert zijn alle musici samen te horen in een schitterend arrangement voor kamerorkest van Tsjaikovski’s suite uit De Notenkraker. In deze subtiele bewerking hoor je pas goed hoe mooi de Dans van de suikerfee is.

 

Voorprogramma ism Muziekplein Ede ‘Meesters & Gezellen’

Voorafgaand aan het concert ben je welkom om 19:30 uur welkom bij het gratis voorprogramma.

Het Muziekplein verzorgt een serie van 6 voorprogramma’s onder de naam “Meesters en Gezellen” bij diverse klassieke concerten. In het Muziekplein werken professionele muziekdocenten met veel plezier, inzet en vakmanschap samen. Via hun zelfstandige lespraktijken geven ze muziekles en begeleiden zij samenspel en ensembles.

Het dwarsfluitensemble “The Purple Flutes” verzorgen een optreden voorafgaand  bij het concert van het Phion. Op het programma staan arrangementen van bekende klassieke werken zoals het Air van Bach, een gedeelte uit Symphony no. 25 van Mozart, Slavonic Dance op. 72 no. 2 van Dvorak en Libertango van Piazzolla. Een kleurrijk programma, mede door het instrumentarium wat bespeeld wordt: zo komen ook de altfluit en basfluit aan bod.

Het ensemble staat onder leiding van Karin Jochems, fluitdocente bij Muziekplein Ede.

Volop genieten

Een kaartje is inclusief inleiding, garderobe, een kopje koffie of thee voorafgaand aan het concert én een drankje na afloop.

Profiteer van seriekorting

Stel je eigen favoriete serie klassieke concerten samen en profiteer van een mooie korting. Bij afname van minimaal 4 concerten, ontvang je een mooie korting. Je bestelt dan een kaartje voor de gereduceerde prijs van € 23,50 per kaartje per geselecteerde concert. Lees meer.