Expositie: The Voice of Things

Opening expositie: The Voice of Things

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 10 november 2023 16:00
  • Einde vrijdag 10 november 2023 17:00
Archief

Galerie

Op 10 november om 16.00 uur is er een feestelijke opening van de expositie. Zien we je daar?

Lorena van Bunningen

Van 10 november 2023 tot en met 7 januari 2024 exposeert Lorena van Bunningen in de galerie van Cultura. In haar werk eert zij het alledaagse door het op een poëtische wijze in beeld te brengen.

Lorena van Bunningen (1990, Quito) is een fotografisch dichter. Ze maakt fotografische stillevens die bestaan uit een grote verscheidenheid aan alledaagse objecten; een elastiekje, een servet, een stuk zeep. Het werken met alledaagse voorwerpen is een fascinatie, omdat het dingen zijn waar we anders zo aan voorbij gaan. In haar atelier onderzoekt zij de relaties en mogelijkheden die liggen in de items die zij verzamelt. Ze wil de aandacht vestigen op de specifieke vormen en tactiele eigenschappen die ze bezitten, voorbij het functionele. Het spel met evenwicht en humor is essentieel. De objecten worden zo met elkaar verbonden dat ze hun oorspronkelijke functie verliezen en iets nieuws vormen, zonder hun vertrouwdheid te verliezen. Uitgangspunt daarbij is haar zoektocht naar een verstilling van de werkelijkheid. Een eerbetoon aan het alledaagse.

Bij Cultura laat zij verschillende series werken zien die zij heeft gemaakt in de afgelopen negen jaar, sinds haar afstuderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Lorena woont en werkt in Rotterdam. Het werk vergroot alledaagse onderwerpen waardoor ze een andere betekenis en schoonheid krijgen en soms vervreemden tot abstracties waardoor je zelf ook anders naar je omgeving gaat kijken, aldus gastcurator Louise de Blécourt.