Opening Expositie De gezichten van de Hartenberg

Opening Expositie De gezichten van de Hartenberg

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start dinsdag 14 mei 2024 16:00
  • Einde dinsdag 14 mei 2024 17:00
Archief

Bibliotheek

Expositie ‘De gezichten van De Hartenberg’

Bezoek de expositie ‘De gezichten van De Hartenberg’ en laat je meenemen door de ingetogen schoonheid van de “iconische gezichten” van woonzorgpark De Hartenberg en de omliggende omgeving.

In 2014 kocht Adrie Jansen, begeleider bij ’s Heeren Loo én fotograaf, zijn eerste camera. Op dat moment wist hij nog niets over fotografie. Nu, 10 jaar later, komt zijn werk tot leven in een eigen tentoonstelling, waarmee een grote wens in vervulling gaat.

Adrie Jansen: “Na veel de natuur in te zijn geweest, ontdekte ik mijn liefde voor het fotograferen van mensen. Vooral in hun meest authentieke vorm, zonder te veel pose. Ik trok naar steden voor straatfotografie, maar langzamerhand werd de behoefte om cliënten vast te leggen in hun alledaagse leven groter.  Onze cliënten, met diverse lichte tot ernstige verstandelijke beperkingen, verdienen het om gezien te worden zoals ze werkelijk zijn. En dat is me gelukt!”
De expositie toont de portretten van 22 cliënten die al jarenlang op De Hartenberg en in de nabije omgeving wonen, waardoor ze de “iconische gezichten” van deze regio worden genoemd.

Opening expositie

We nodigen je van harte uit om de opening van de tentoonstelling bij te wonen op 14 mei om 16.00 uur in Cultura op de Molenstraat in Ede. Maak kennis met de fotograaf en laat je inspireren. Meld je aan door een e-mail te sturen met je naam en het aantal personen naar Jaliene.