Limelight Sessions | Oktober-editie

Limelight Sessions | Oktober-editie

Line-up volgt later

Informatie

  • Prijs €15,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start zondag 29 oktober 2023 16:00
  • Einde zondag 29 oktober 2023 18:00
Archief

Theaterconcert

Theater

Over de voorstelling

Een heerlijke akoestische muziekmiddag of avond overgevlogen uit Engeland. Zin in een intieme show met geweldige nationale en internationale artiesten? Pak dan een drankje en ga lekker zitten tussen de gezellige lampjes en zitzakken en geniet van magie van deze storytellers.

De line up in oktober bestaat uit: Djoeke, Lilith Merlot & George Boomsma.

 

DJOEKE

Met een eigenzinnig klassiek voorkomen en een gelaagde stem bezingt Djoeke het kwetsbare vrouwelijke perspectief in haar noir getinte, Engelstalige chansons. Haar muziek wordt ondersteund door donkere instrumentatie, á la Portishead, waarmee Djoeke nieuw licht op een ouder genre hoopt te schijnen. In november verschijnt haar eerste single ‘Father’s Daughter’, waarvoor zij samenwerkte met pianist Leon den Engelsen (o.a. Sevdaliza). Het nummer is niet alleen een eerbetoon aan haar vader, die als operazanger aan de basis stond van haar meeslepende zangstijl, maar ze vergelijkt ook haar eigen levensweg met die van hem en probeert de uitkomst in positieve zin te veranderen.

LILITH MERLOT

Bekend om haar tijdloze stem, is de Nederlandse zangeres en songwriter Lilith Merlot al van jongs af aan betoverd door harmonie en melodie. Haar moeder was een klassieke violiste, en als jong meisje reisde Lilith vaak met haar moeder door Europa tijdens tournees.

Tijdens haar studie Jazzvocalen aan het Rotterdams Conservatorium trad Lilith op voor de Amerikaanse zangeres Renée Neufville (bekend van haar werk met Roy Hargrove en RH Factor), die opmerkte: “Jouw stem is net als een Merlot; warm, diep en rond.” Dit inspireerde Lilith om Merlot als haar artiestennaam te gebruiken.

Sinds de release van haar debuut-EP in 2017 heeft Lilith geëxperimenteerd met verschillende genres, van Jazz tot Pop en Soul. Ze is beïnvloed door grootheden als Nina Simone, Jeff Buckley en Norah Jones, om er maar een paar te noemen, en creëert muziek die doet denken aan artiesten als Lizz Wright, Melody Gardot en Madeleine Peyroux.

In haar nieuwe EP, “Shades of Blue,” duikt Lilith Merlot in de diepere betekenissen van de kleur blauw. Met haar opmerkelijke talent heeft ze de pijn van liefdesverdriet weten te destilleren in 5 emotioneel aangrijpende nummers. Ze croont met adembenemend gemak en vertoont een verbazingwekkende vocale wendbaarheid.

GEORGE BOOMSMA

Terwijl George’s muziek misschien onbewust is beïnvloed door de ritten door Yorkshire en de folk-muziek die zo alomtegenwoordig is in het gebied, komt zijn songwriting diep uit zijn binnenste. Zijn rijke vocale en zelfverzekerde tekstuele stijl weerspiegelt zich in zijn verhalen, terwijl zijn zachte gitaarstijl meer weg heeft van Nick Drake, waar soms geldt: less is more. Traditionele folk kenmerken en thema’s blijven aanwezig in George’s muziek, met af en toe filmische uitstapjes en ingewikkelde structuren. George heeft gespeeld op het Moseley Folk & Arts Festival, Glastonbury Festival en Cambridge Folk Festival, en heeft artiesten als Richard Thompson, Katherine Priddy en Scott Matthews ondersteund. Een lentetour eerder dit jaar bracht George’s nummers naar alle uithoeken van Engeland en Wales, inclusief headline-optredens in Oxford, het Isle of Wight en Camden, onder andere.

Horeca

Een kaartje voor LimeLight Sessions is exclusief horeca. Je kunt een drankje halen bij onze bar, én lekker meenemen de zaal in!