Lezing over klompenpaden

Lezing over klompenpaden

Met o.a. Wim Huijser

Informatie

  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start vrijdag 14 juni 2024 20:00
  • Einde vrijdag 14 juni 2024 22:00
Gratis

Lezing

Bibliotheek

Op vrijdag 14 juni geven diverse auteurs, waaronder Wim Huijser, een gratis lezing over klompenpaden. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier.

Wim Huijser is schrijver-publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij is auteur en samensteller van ruim zeventig boeken, waaronder Parels van de Edese landschappen en recent Werkwandelaars en Het geluk van wandelen. Ook is hij initiatiefnemer van een drietal boeken over de Klompenpaden die hij in samenwerking met Harry Harsema van uitgeverij Blauwdruk produceerde. Samen met een vijftal andere auteurs gaan ze met Rik Winsemius, manager van de bibliotheek, in gesprek over hun bijzonder wandelervaringen en de invalshoek van waaruit ze naar het landschap kijken en het hebben leren lezen.

Klompenpaden zijn de veelgeprezen rondwandelingen door het agrarische cultuurlandschap van Gelderland en Utrecht. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en veel wandelaars zijn er dol op. In de afgelopen twintig jaar is het aantal gegroeid tot zo’n 160 van gemiddeld 12 kilometer. Het is niet alleen struinen door opengestelde weilanden of kleine doorsteekjes maken naar stille natuurgebieden, maar je ontdekt ook schilderachtige boerenerven en loopt langs stromende beekjes en watergangen.

Met maar liefst 11 klompenpaden binnen haar grenzen spant de gemeente Ede nog altijd de kroon. Van het Harscamperpad op de Veluwe tot het Harsloërpad door de Bennekomse Hooilanden.

In o.a. 50 nieuwste Klompenpaden doen ruim 15 auteurs en fotografen verslag van hun wandelervaringen in de vorm van columns, gedichten, beeldende kunst en fotoreportages.

Aanmeldformulier

Aanmelden lezing Wim Huijser
Met hoeveel mensen kom je naar de lezing?