Lezing Tommy Wieringa

Lezing Tommy Wieringa

Nieuwe roman Nirwana

Informatie

  • Prijs €8,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start dinsdag 31 oktober 2023 20:00
  • Einde dinsdag 31 oktober 2023 22:00
Archief

Lezing

Bibliotheek

De lezing van Tommy Wieringa is uitverkocht. Maar wist je dat we ook een lezing van Ilja Leonard Pfeijffer hebben? 

Tommy Wieringa brak in 2005 door naar een groot publiek met zijn ontwikkelingsroman Joe Speedboot. In 2012 verscheen de roman Dit zijn de namen en in De dood van Murat Idrissi vertelt Wieringa opnieuw een migrantengeschiedenis. Daarna verschijnen De heilige Rita, Totdat het voorbij is en Gedachten over onze tijd.

Zijn nieuwe roman Nirwana is een wervelend epos over een familie die generatie na generatie de verovering van de aarde najaagt, ook wanneer blijkt dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.

Gevierd kunstenaar Hugo Adema stamt uit een roemruchte familie die al decennia haar stempel op de moderne tijd drukt. Zijn grootvader Willem Adema stichtte zijn offshore-imperium na een dubieuze rol in de Tweede Wereldoorlog: aanvankelijk vecht hij aan Duitse zijde aan het oostfront, maar halverwege de oorlog sluit hij zich aan bij het verzet. Wie is die man die sommigen vereren als een held en anderen beschouwen als een geslepen opportunist?

Terwijl zijn tweelingbroer aan het hoofd van het familiebedrijf het grootste schip ter wereld laat bouwen, raakt Hugo’s eigen leven in een impasse als zijn grote liefde hem verlaat. Hij keert terug naar het landgoed waar hij is opgegroeid om weer te schilderen en het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van Willem Adema op, die een ontstellend licht werpen op diens oorlogsjaren. Is dit het moment om de geschiedenis recht te doen?

Laat je boek signeren

Boek en Buro Ede is aanwezig met een boekentafel waar je de boeken van Tommy Wieringa kunt kopen.