Lezing Louise Fresco

Lezing Louise Fresco

Lezing

Informatie

  • Prijs €8,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start woensdag 4 oktober 2023 20:00
  • Einde woensdag 4 oktober 2023 22:00
Archief

Lezing

Bibliotheek

Over de activiteit

Louise O. Fresco (1952) is schrijver, wetenschapper en columnist voor NRC Handelsblad. Daarnaast is ze voormalig bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research. Zij publiceerde eerder onder andere Hamburgers in het paradijs en de romans De kosmopolieten, De utopisten (shortlist Libris Literatuur Prijs) en De idealisten. Op 4 oktober geeft Fresco in Cultura een lezing over haar laatste boek Ons voedsel.

Louise Fresco houdt zich al haar hele leven bezig met voedsel, als denker, wetenschapper en schrijver. Haar hoofdmotief is: hoe voeden wij 8 miljard mensen nu, en 10 miljard straks?

In Ons voedsel beschrijft Fresco hoe haar denken over voedsel door de loop der jaren is ontwikkeld. Ze gaat in op actuele kwesties die ons allen bezighouden, maar geeft ook vele kleurrijke herinneringen. Reizen, gerechten, de nieuwste wetenschappelijke inzichten en kunst die haar inspireert vormen aanleiding tot associaties en vragen. In het boek komt alles aan de orde: schaarste en overvloed, geboden en verboden, gezondheid en ziekte, en uiteindelijk de verhouding tussen de mens en de planeet.

Ons voedsel is een optimistisch boek over de verhalen achter iedere maaltijd. Het is een geëngageerde en prachtig geschreven getuigenis van een leven waar voedsel, datgene wat niemand onverschillig kan laten, als een rode draad doorheen loopt.

Boek en Buro is op deze avond aanwezig met een boekentafel zodat je het boek kunt kopen en laten signeren.