Lezing Lale Gül

Lezing Lale Gül

Lezing over haar laatste boek Ik ben vrij

Informatie

  • Prijs €8,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start dinsdag 10 september 2024 20:00
  • Einde dinsdag 10 september 2024 21:30
Archief

Lezing

Activiteit

Bibliotheek

Op 10 september komt Lale Gül naar Cultura. Ze gaat met Rik Winsemius, manager van de bibliotheek, in gesprek over haar meest recente boek Ik ben vrij.

Lale Gül (1997, Amsterdam) studeerde Nederlands aan de VU. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görüş. In haar autobiografische debuutroman Ik ga leven betwist ze alles wat ze daar geleerd heeft en meer. Met dit boek, waarvan al meer dan 325.000 exemplaren zijn verkocht, won Gül onder andere de NS Publieksprijs, de Euregio Literatuurprijs voor Scholieren, de Pim Fortuyn Prijs en Nederlander van het Jaar. De filmrechten zijn verkocht en het boek verschijnt in vijf talen, waaronder het Engels en Frans.

Over Ik ben vrij

In Ik ben vrij blikt Lale terug op de eerste jaren van haar nieuwe leven. Dat heeft haar succes gebracht, prijzen, steun, nieuwe ontmoetingen en vriendschappen, en vooral vrijheid. Maar aan de andere kant is ze bedreigd en wordt ze uitgekotst door haar familie, vrienden van vroeger, de moslimgemeenschap en zelfs haar zusje, dat nog wél gelovig is en met volle overtuiging een hoofddoek draagt.

Ik ben vrij is een aangrijpend relaas en een diepgravende reflectie op de kracht van individuele vrijheid, de prijs van authenticiteit en de moed om tegen de stroom in te zwemmen. Lale beschrijft met haar geheel eigen pen, die honderdduizenden lezers al wist te ontroeren, op goudeerlijke wijze haar nieuwe leven. Ze neemt ons mee in haar bestaan van succesvol schrijver en tegelijk afvallige. Ze bezoekt lezingen, vrienden, schoonouders, schrijvers en haar therapeut, maar niet langer haar familie. Voor haar vrijheid heeft ze een hoge prijs betaald. Was die het waard?

De lezing wordt mogelijk gemaakt door Boek & Buro in samenwerking met Cultura. Boek & Buro is aanwezig met een mooie stapel boeken, zodat je je nieuwe exemplaar direct kunt laten signeren.