Lezing Ilja Leonard Pfeijffer

Lezing Ilja Leonard Pfeijffer

Nieuwe roman Alkibiades

Informatie

  • Prijs €8,00
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start dinsdag 21 november 2023 20:00
  • Einde dinsdag 21 november 2023 22:00
Archief

Lezing

Bibliotheek

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) is een Nederlands dichter, classicus en schrijver. Op 13 mei 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba en hij werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2019 met zijn roman Grand Hotel Europa. Pfeijffer woont in Genua. Met zijn nieuwe roman Alkibiades houdt hij ons een spiegel voor over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Alkibiades: ‘De geschiedenis herhaalt zich zelden opzichtig, maar na afloop van de gebeurtenissen blijkt zij dikwijls achter nieuwe maskers en in modieuze kostuums een oud stuk te hebben opgevoerd.’

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Het verhaal is een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt Alkibiades in zijn eigen woorden verantwoording af over zijn visie, idealen, strategieën en levenslange strijd.

Laat je boek signeren

Boek en Buro Ede is aanwezig met een boekentafel waar je de boeken van Ilja Leonard Pfeijffer kunt kopen.