Lezing door Nico de Haan

Lezing door Nico de Haan

40 jaar Vogelwerkgroep IVN-Ede

Informatie

  • Prijs €7,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start zaterdag 9 november 2024 14:00
  • Einde zaterdag 9 november 2024 17:00

Lezing door Nico de Haan

Al 40 jaar is, binnen IVN, afdeling Ede de Vogelwerkgroep actief. Velen van u zullen wel eens hebben deelgenomen aan een natuurwandeling van IVN. Vogelwandelingen, geleid door gidsen van de Vogelwerkgroep hebben velen van u in aanraking gebracht met de wondere vogelwereld in de gemeente Ede, die rijk is aan natuurgebieden. Vogels vragen de aandacht en spreken telkens weer tot de verbeelding. Er was en is veel te ontdekken in de wonderlijke wereld van de vogels.  Van die vogelwereld willen we u allen laten meegenieten.

Daarom is in het kader van het 40-jarig jubileum van de Vogelwerkgroep IVN-Ede de bekende vogelkenner en –beschermer Nico de Haan uitgenodigd om te komen vertellen over zijn ruime ervaring en omgang met vogels. U bent van harte uitgenodigd voor zijn lezing op 9 november a.s. in Cultura, tussen 14 en 17 uur. Zijn opgedane kennis heeft hij op vele manieren ingezet d.m.v. boeken, t.v. programma’s ( Baardmannetjes, Vroege Vogels e.d. ), artikelen en cursussen.  Nog steeds is hij actief op dat gebied en weet hij het grote publiek te bereiken met zijn verhalen en belevenissen. Met name zijn aandacht voor de “huis-, tuin- en keukenvogels” spreekt veel mensen aan: wat zie je in je tuin of op je balkon, hoe maak je jouw tuin aantrekkelijk voor vogels, etc. Kortom, alle reden om te komen luisteren naar Nico in het atrium van Cultura.

Na afloop van de lezing zal Nico de Haan een speciale fototentoonstelling openen in Cultura. In de pauze staat er een gratis hapje en drankje voor u klaar.