Indische Salon Ede

Indische Salon Ede

De kracht van verhalen

Informatie

  • Prijs €7,50
  • Locatie Cultura Molenstraat
  • Start maandag 6 november 2023 20:00
  • Einde maandag 6 november 2023 22:15
Archief

Activiteit

Het Indisch Herinneringscentrum (IHC) organiseert dit jaar Indische Salons door heel Nederland over het themajaar Leven met Oorlog van Platform WO II. In dat kader organiseert het IHC in samenwerking met Indië Vrienden Ede, op maandag 6 november 2023 Indische Salon in Cultura Ede.

Tijdens de avond zullen verhalen van gebeurtenissen uit de oorlog in voormalig Nederlands-Indië/ Indonesië worden verteld. De manier waarop mensen hebben ontvangen en ondergaan heeft niet alleen het beeld van de oorlogen bepaald maar ook gevolgen gehad voor wie we zijn geworden.

Remco Raben, hoogleraar bijzondere leerstoel koloniale en postkoloniale literatuur en cultuurgeschiedenis zal in zijn presentatie dieper ingaan op de verschillende gebeurtenissen in het toenmalige Nederlands-Indië tijdens en na de Japanse bezetting en de gevolgen van het gedwongen vertrek naar Nederland. Zijn nieuwste boek is: Talen van Geweld.

Demi Kleinmeulman, theatermaker uit Zwolle, neemt ons daarna mee in haar persoonlijke zoektocht naar de betekenis van het hebben van een Indische identiteit. Of eigenlijk het hebben van meerdere identiteiten die elkaar kruisen, elkaar bijten en vervolgens weer samenkomen. Zij wil ons duidelijk maken dat geschiedenis, verhalen, cultuur en emoties in het hier en nu nog steeds voortleven.

Het programma wordt geleid door Murjani Kusumobroto. De band Edu & Friends verzorgt als vanouds de sfeervolle muzikale ondersteuning van de avond.

Over onze partner: De Indië Vrienden Ede hebben als doelstelling het levend houden van het Indische en Molukse cultureel erfgoed.

Programma:

19.30 Inloop
20.00 Start programma opening door Murjani
20.05 Blok 1
21.00 Pauze
21.25 Blok 2
22.15 Afsluiting programma
22.30 Nazit in de foyer