Iets met Boeren

Iets met Boeren

BUREAU PEES

Informatie

  • Prijs €10,00
  • Locatie Op locatie
  • Start donderdag 13 juni 2024 19:30
  • Einde donderdag 13 juni 2024 21:30
Archief

Toneel

Activiteit

Iets met boeren

Let op, deze voorstelling is te bezichtigen op boerderij Remeker te Lunteren.

Locatie: De Groote Voort, Postweg 110, Lunteren

Sinds het najaar van 2021 toert Bureau Pees met een opmerkelijke theaterserie door het land, bedoeld om een breed publiek te betrekken bij het actuele landbouwdebat en op die manier de polariserende toon daarin te bestrijden. Deze voorstelling komt nu ook naar Ede, op boerderij Remeker te Lunteren.

In de voorstellingen komen alle aspecten van de landbouw voorbij en dat biedt zowel troost als (nieuw) inzicht. Tot nu toe werd Iets met Boeren bezocht door letterlijk boeren, burgers en buitenlui: traditionele agrariërs, onderzoekende vernieuwers, consumenten, bestuurders, klimaatwetenschappers, milieuactivisten.

De voorstelling speelt op een boerderij, waar het publiek in het volle daglicht langs een collage van scènes wandelt: in de schuur, in de stal, op het erf, in de wei. Geleidelijk raakt elke bezoeker een tikkeltje vervreemd van de eigen mening.

Gesprek na de voorstelling

Na de voorstelling volgt een gesprek over de voorstelling, de inzichten die er in naar voren komen en de persoonlijke verhalen van de bezoekers.

Mieke Molenschot